Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Hríbová mrvenička

Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Oranžové rizoto
Stredomorská frittata
Morčacina s citrónom a oreganom
Mrkvová polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Fish&Chips v tortille
Ochutená ryža
Slepačia polievka s knedličkami
Biela ryba s kuskusom
Kuracie rizoto
Bravčové kotlety so zeleninou
Plnená pečená cibuľa
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Paradajkové košíčky so pšenom
Ružičková polievka
Pečená ryba v papieri
Šalát s pikantným steakom
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Strukovinové fašírky
Zapečené špagety s tuniakom
Morčacie rolky s ryžou
Grilované rebierka
Treska so zeleninou
Opekaná zelenina
Mäsové guľky s omáčkou
Bohatá jesenná polievka
Kurací paprikáš
Strukovinový šalát so zeleninou
Tabouleh
Pečený losos v medovej omáčke
Cesnakové bruskety
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracina s kozím syrom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rizoto na španielsky spôsob
Chilli con carne
Polievka z fazuľových strukov
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorský šalát
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Paštéta z husacej pečene
Sójový šalát s tuniakom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Biela ryba s fazuľou
Kuracie tyčinky v kečupe
Ražniči z mletého mäsa
Grilované kuracie prsia
Lahodné pečené zemiaky
Viac receptov pre túto náladu

Polievky od starej mamy nám vždy budú pripomínať detstvo. Takouto je aj hríbová mrvenička, po ktorej sa vrátite o pár rokov späť - do bezstarostných čias.

Suroviny

2 hrste sušených hríbov
1 lyžička soli
2 veľké zemiaky
1 veľká cibuľa
5 lyžíc rastlinného oleja
2 lyžíc červenej mletej papriky
2 hrste mrveničky
1 lyžička Podravky ochucovadla
drvená rasca
majorán

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Do hrnca s vodou dáme umyté sušené hríby, osolíme a pridáme rascu. Keď sú hríby mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a uvaríme ich. Cibuľu nakrájame a osmažíme na oleji dozlatista.
  • 2 Pridáme majorán, mletú červenú papriku, podlejeme vodou, zamiešame a vlejeme do hrnca. Nakoniec vysypeme do polievky mrveničku a dovaríme. Pred podávaním pridáme do polievky Podravku ochucovadlo, prípadne dochutíme ešte soľou a krátko povaríme.

Porcia

Podávame s čerstvým chlebom.

Malé tajomstvá

Ak si pripravíte k polievke domácu mrveničku, môžete ju usušiť na utierke a odložiť v zaváraninovom pohári do špajze na neskôr.

Zdieľať s priateľmi