Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Morčacie rolky s ryžou

Oranžové rizoto
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Cestoviny na stredomorský spôsob
Fish&Chips v tortille
Rizoto na španielsky spôsob
Strukovinové fašírky
Sójový šalát s tuniakom
Cesnakové bruskety
Polievka z fazuľových strukov
Zapečené špagety s tuniakom
Grilované tofu
Sladko-kyslé grilované ražniči
Mrkvová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Kuracina s kozím syrom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilované kuracie prsia
Stredomorský šalát
Opekaná zelenina
Lahodné pečené zemiaky
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Treska so zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Chilli con carne
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morčacina s citrónom a oreganom
Kurací paprikáš
Kuracie tyčinky v kečupe
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Stredomorská frittata
Ružičková polievka
Kuracie rizoto
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pečený losos v medovej omáčke
Biela ryba s fazuľou
Paradajkové košíčky so pšenom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Plnená pečená cibuľa
Kuracie mäso na thajský spôsob
Šalát s pikantným steakom
Paštéta z husacej pečene
Bohatá jesenná polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Slepačia polievka s knedličkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Bravčové kotlety so zeleninou
Grilované rebierka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tabouleh
Pečená ryba v papieri
Ochutená ryža
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Hríbová mrvenička
Strukovinový šalát so zeleninou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Ražniči z mletého mäsa
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí. Ak k tomu pridáte vôňu basmati ryže, o prevoňanú kuchyňu máte postarané!

Suroviny

4 plátky morčacích pŕs
150 g šunky
čerstvý špenát
5 dcl vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
400 g Lagris ryže Basmati
špenát
restovaná cibuľa
drvený cesnak
soľ
pažítka
hrášok na ozdobenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Plátky mäsa naklepeme, okoreníme, obložíme šunkou a špenátom a zvinieme do roliek, ktoré spojíme špajdlou alebo špáradlom a krátko restujeme na oleji.
  • 2 Kocku zeleninového bujónu vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty. Mäso dusíme za občasného podlievania vývarom.
  • 3 Do uvarenej ryže Basmati vmiešame špenát a restovanú cibuľu s cesnakom.

Porcia

Podávame ozdobené hráškom alebo pažítkou.

Malé tajomstvá

Na podlievanie mäsa môžeme miesto vývaru použiť biele víno.

Zdieľať s priateľmi