Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Cestoviny na stredomorský spôsob

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pochúťka s Ajvarom
Hríbová mrvenička
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniakový šalát
Grilované paradajky
Tuniak so zeleninou
Zeleninové špízy
Tabouleh
Opekaná zelenina
Paradajková polievka
Kuracie prsia pečené v rúre
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Šalát z grilovanej zeleniny
Polievka z rukoly a kreviet
Cestovinový šalát so surimi
Paradajková polievka s bazalkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Vyprážaný syr
Ražniči z lososa
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Farebný jarný šalát
Teplý zeleninový šalát
Lahodné pečené zemiaky
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Paradajkové košíčky so pšenom
Caponata a lá Podravka
Ochutená ryža
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Strukovinový šalát so zeleninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ravioly so šalviou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Gyros šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Ryžové guľôčky
Šošovicová krémová polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Mrkvová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Losos s cuketovou krustou
Mäsové guľky s omáčkou
Sójový šalát s tuniakom
Ružičková polievka
Grilované tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Polievka z fazuľových strukov
Špagety zo Stredomoria
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Viac receptov pre túto náladu

S chutným stredomorským jedlom si užijete deň naplno. Prekvapí vás jeho delikátna chuť a rýchla príprava.

Suroviny

50 ml olivového oleja
100 g mladej cibuľky
200 g čiernych olív
150 g sušených paradajok
1 lyžička kapár
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
500 ml vody
500 g Podravka cestovín (penne)
mandľové lupienky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme olivy a sušené paradajky.
  • 2 Necháme opiecť, pridáme kapary a zalejeme horúcou vodou. Pridáme kocku zeleninového bujónu, zamiešame a necháme chvíľu dusiť.
  • 3 V druhom hrnci si pripravíme cestoviny - "al dente", podľa návodu na použitie. Uvarené cestoviny zmiešame s hotovou zmesou.

Porcia

Na záver posypeme mandľami, ktoré môžeme predtým opražiť na panvici.

Zdieľať s priateľmi