Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Cestoviny na stredomorský spôsob

Šošovicová krémová polievka
Ryžové guľôčky
Mäsové guľky s omáčkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka z rukoly a kreviet
Pochúťka s Ajvarom
Morčacina s citrónom a oreganom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ravioly so šalviou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Paradajková polievka
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové špízy
Tuniakový šalát
Farebný jarný šalát
Teplý zeleninový šalát
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Ražniči z lososa
Mrkvová polievka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilované tofu
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestovinový šalát so surimi
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Gyros šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Tabouleh
Caponata a lá Podravka
Strukovinový šalát so zeleninou
Grilované paradajky
Vyprážaný syr
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Opekaná zelenina
Sójový šalát s tuniakom
Rizoto na španielsky spôsob
Tuniak so zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Polievka z fazuľových strukov
Ochutená ryža
Hríbová mrvenička
Letné zeleninové ragú
Ružičková polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Biela ryba s kuskusom
Lahodné pečené zemiaky
Viac receptov pre túto náladu

S chutným stredomorským jedlom si užijete deň naplno. Prekvapí vás jeho delikátna chuť a rýchla príprava.

Suroviny

50 ml olivového oleja
100 g mladej cibuľky
200 g čiernych olív
150 g sušených paradajok
1 lyžička kapár
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
500 ml vody
500 g Podravka cestovín (penne)
mandľové lupienky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme olivy a sušené paradajky.
  • 2 Necháme opiecť, pridáme kapary a zalejeme horúcou vodou. Pridáme kocku zeleninového bujónu, zamiešame a necháme chvíľu dusiť.
  • 3 V druhom hrnci si pripravíme cestoviny - "al dente", podľa návodu na použitie. Uvarené cestoviny zmiešame s hotovou zmesou.

Porcia

Na záver posypeme mandľami, ktoré môžeme predtým opražiť na panvici.

Zdieľať s priateľmi