Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Opekaná zelenina

Farebný jarný šalát
Pochúťka s Ajvarom
Šalát z grilovanej zeleniny
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Caponata a lá Podravka
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka z fazuľových strukov
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované paradajky
Teplý zeleninový šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Mrkvová polievka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Ražniči z lososa
Losos s cuketovou krustou
Lahodné pečené zemiaky
Paradajková polievka s bazalkou
Tuniak so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Grilované tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Sójový šalát s tuniakom
Vyprážaný syr
Špagety zo Stredomoria
Mäsové guľky s omáčkou
Polievka z rukoly a kreviet
Šošovicová krémová polievka
Cestovinový šalát so surimi
Zeleninové špízy
Biela ryba s kuskusom
Pečený losos v medovej omáčke
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Letné zeleninové ragú
Hríbová mrvenička
Tekvicová polievka s jablkom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tuniakový šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Ochutená ryža
Ružičková polievka
Gyros šalát
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ryžové guľôčky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajková polievka
Tabouleh
Ravioly so šalviou
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi