Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou

Vyprážaný syr
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Ochutená ryža
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ražniči z lososa
Losos s cuketovou krustou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tuniakový šalát
Ravioly so šalviou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tabouleh
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Tuniak so zeleninou
Ryžové guľôčky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Grilované paradajky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajková polievka s bazalkou
Opekaná zelenina
Morčacina s citrónom a oreganom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pochúťka s Ajvarom
Zeleninové špízy
Lahodné pečené zemiaky
Paradajková polievka
Šošovicová krémová polievka
Mrkvová polievka
Letné zeleninové ragú
Gyros šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Špagety zo Stredomoria
Pečený losos v medovej omáčke
Sójový šalát s tuniakom
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilované tofu
Caponata a lá Podravka
Teplý zeleninový šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ružičková polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka z fazuľových strukov
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestovinový šalát so surimi
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Farebný jarný šalát
Polievka z rukoly a kreviet
Hríbová mrvenička
Viac receptov pre túto náladu

Chuti tejto tekvice len ťažko odoláte. V spojení s ostatnými ingredienciami vznikne skvelé jedlo s výnimočnou chuťou.

Suroviny

2 stredne veľké maslové tekvice
3 lyžice oleja
1 väčšia cibuľa
1 červená paprika
1 cuketa
2 strúčiky cesnaku
farebné korenie
1 lyžica Podravka ochucovadla
50 ml Podravka pasírovaných paradajok
200 g Lagris kuskusu
150 g nastrúhaného syra
soľ
1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby60 min

  • 1 Tekvicu prekrojíme po dĺžke a vyberieme z nej jadierka. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 50 minút, dokým nebude tekvica mäkká.
  • 2 Zatiaľ si na panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku dozlatista. Pridáme papriku nakrájanú na kocky a krátko opečieme.
  • 3 Pridáme cuketu nakrájanú na malé kocky a krátko speníme. Pridáme korenie, pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo a dusíme približne 5 minút. V prípade potreby podlejeme vodou.
  • 4 Pridáme Podravka pasírované paradajky a 400 ml vody.
  • 5 Zeleninu zložíme z ohňa, primiešame kuskus a necháme 5 minút postáť.
  • 6 Kuskus so zeleninou premiešame vidličkou a naplníme ním upečené tekvice. Naplnené tekvice posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť naspäť do rúry na 5-10 minút.

Porcia

Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi