Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom

Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Stredomorská frittata
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Farebná šošovica
Šťavnaté mäkké zemiaky
Kura na sladko
Cesnakové bruskety
Oranžové rizoto
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajková polievka s bazalkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Tabouleh
Pizza v zemiakoch
Medailónky s hnedou ryžou
Strukovinový šalát so zeleninou
Pohánka s klobásou
Polievka z rukoly a kreviet
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zeleninové chipsy
Krevety na zeleninovom lôžku
Pikantné bravčové závitky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie závitky s prekvapením
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Plnená pečená cibuľa
Šalát z grilovanej zeleniny
Shakshuka s Ajvarom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Domáce sushi
Šošovicová polievka so špenátom
Hríbová mrvenička
Strukovinové fašírky
Losos s cuketovou krustou
Karí s bravčovým mäsom
Teľacia roláda
Šošovicová krémová polievka
Treska so zeleninou
Ravioly so šalviou
Ražniči z mletého mäsa
Morčacie rolky s ryžou
Teplý zeleninový šalát
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Jaipur kari
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Viac receptov pre túto náladu

Kapsičky z kuracích pŕs plnené zmesou vytvorenou zo syra, zelenej časti cibule, petržlenovej vňati a oregana v kombinácii s bielym vínom vytvoria skvelú chuť. Podávajte s cestovinami a vychutnávajte si ľahké, svieže a lahodné jedlo.

Suroviny

600 g kuracích pŕs
150 g kozieho syra
100 g mladej cibuľky
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžička nasekaného čerstvého oregana
60 ml bieleho vína
60 ml olivového oleja
150 g cukety
200 g cherry paradajok
2 strúčiky cesnaku
1 kocka slepačieho bujónu Podravka
300 g cestovín Podravka Tagliatelle
soľ
čierne korenie

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Kuracie prsia narežeme nožom a vytvoríme malú kapsičku, ktorú naplníne zmesou syra, zelených častí mladej cibuľky, 1 lyžice petržlenovej vňate a oregana.
  • 2 Hotové kapsičky osolíme a okoreníme, prelejeme vínom a necháme marinovať.
  • 3 Biele časti mladej cibuľky nakrájame a speníme na olivovom oleji do zlatista.
  • 4 Pridáme na plátky nakrájanú cuketu, cherry paradajky prekrojené na polovicu, cesnak, zvyšnú petržlenovú vňať, slepačí bujón Podravka a podlejeme vodou. Varíme až do zmäknutia zeleniny.
  • 5 Pridáme uvarené cestoviny a jemne premiešame.
  • 6 Kuracie mäso krátko opečieme na panvici alebo grile a potom pečieme ešte 12 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Tip

Kura môžete najprv nakrájať na plátky a až potom opiecť na panvici.

Porcia

Keď je mäso upečené, opatrne ho nakrájame a podávame s pripravenými cestovinami a zeleninou.

Zdieľať s priateľmi