Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Medailónky s hnedou ryžou

Ravioly so šalviou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie závitky s prekvapením
Jaipur kari
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Plnená pečená cibuľa
Domáce sushi
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Treska so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Karí s bravčovým mäsom
Farebná šošovica
Šošovicová polievka so špenátom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Paradajková polievka s bazalkou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Pohánka s klobásou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Strukovinové fašírky
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Shakshuka s Ajvarom
Pikantné bravčové závitky
Losos s cuketovou krustou
Morčacie rolky s ryžou
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové chipsy
Krevety na zeleninovom lôžku
Cesnakové bruskety
Šalát z grilovanej zeleniny
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Šošovicová krémová polievka
Ražniči z mletého mäsa
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Teľacia roláda
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Tabouleh
Oranžové rizoto
Šťavnaté mäkké zemiaky
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Kura na sladko
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Stredomorská frittata
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Hríbová mrvenička
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Polievka z rukoly a kreviet
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Teľacie medailónky s ryžou a šampiňónmi sú vynikajúce s vašim obľúbeným šalátom.

Suroviny

800 g teľacích rezňov (nakrájaných na 2cm hrubé medailónky)
250 g šampiňónov
300 g Lagris ryže basmati
100 g cibule
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
50 ml olivového oleja
2 cukety
1 mrkva
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Lagris ryžu basmati uvaríme podľa návodu a scedíme.
  • 2 Zohrejeme olivový olej, na ktorý poukladáme medailónky a opečieme ich dozlatista. Medailónky zľahka osolíme, okoreníme a dáme ich na teplé miesto.
  • 3 Na ten istý olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju, aby bola sklovitá.
  • 4 Pridáme nastrúhanú mrkvu, cukety nakrájané na kocky a šampiňóny nakrájané na polovice. Všetko krátko opražíme, pridáme trochu vody a hovädzí bujón Podravka.
  • 5 Potom primiešame ryžu a necháme ju, aby nasiakla šťavu a zmäkla.

Tip

Ak máte radi teľací rezeň z vonku jemne zapečený, ale vo vnútri ružový, opečte ho na rozohriatom oleji zo všetkých strán, pridajte kocku masla a po chvíli mäso otočte, aby sa maslom pekne obalilo. Potom ho odložte na teplé miesto a pokračujte ďalej v príprave receptu.

Porcia

Teľacie medailónky podávame s ryžou a s obľúbeným šalátom.

Zdieľať s priateľmi