Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Pohánka s klobásou

Šťavnaté mäkké zemiaky
Polievka z rukoly a kreviet
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ravioly so šalviou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kuracie závitky s prekvapením
Teľacia roláda
Pikantné bravčové závitky
Krevety na zeleninovom lôžku
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Treska so zeleninou
Stredomorská frittata
Šalát z grilovanej zeleniny
Shakshuka s Ajvarom
Šošovicová krémová polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Oranžové rizoto
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka s bazalkou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Jaipur kari
Karí s bravčovým mäsom
Cesnakové bruskety
Sladko-kyslé grilované ražniči
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Plnená pečená cibuľa
Šošovicová polievka so špenátom
Medailónky s hnedou ryžou
Zeleninové chipsy
Tabouleh
Morčacie rolky s ryžou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Farebná šošovica
Kura na sladko
Domáce sushi
Strukovinové fašírky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Ražniči z mletého mäsa
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Pizza v zemiakoch
Hríbová mrvenička
Viac receptov pre túto náladu

Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka v spojení s vašou obľúbenou klobásou doplnená o šampiňóny a biele víno je perfektnou kombináciou, ktorú si určite zamilujete!

Suroviny

400 g klobásy (podľa vašej chuti)
200 g Lagris pohánky
150 g cibule
500 g šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
25 g masla
50 ml bieleho vína
1 lyžička sušeného tymiánu
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 kocka Podravka zeleninového bujónu
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Do 500 ml vriacej vody dáme 1 kocku Podravka zeleninového bujónu, premiešame, pridáme Lagris pohánku a varíme, dokým pohánka nepopije všetku vodu. Potom ju prikryjeme a položíme bokom.
  • 2 Do panvice na dobre zahriaty olej dáme na plátky nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým cibuľa nebude sklovitá.
  • 3 Pridáme pretlačený cesnak, šampiňóny nakrájané na štvrtiny, obielenú klobásu nakrájanú na plátky a pražíme, dokým šampiňóny a klobása nedostanú peknú zlatistú farbu.
  • 4 Podlejeme bielym vínom a varíme, dokým sa víno neodparí.
  • 5 Pridáme zcedenú pohánku, tymián a maslo, zľahka osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania pražíme, dokým sa pohánka nezohreje.

Tip

Ak chcete mať bohatšiu chuť hríbov, tak pridajte viac druhov hríbov.

Porcia

Zložíme z ohňa, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prikryjeme a necháme v teple, dokým nebudeme podávať.

Zdieľať s priateľmi