Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Krevety na zeleninovom lôžku

Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Hríbová mrvenička
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Strukovinové fašírky
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Domáce sushi
Plnená pečená cibuľa
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Jaipur kari
Farebná šošovica
Teľacia roláda
Zeleninové chipsy
Shakshuka s Ajvarom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Strukovinový šalát so zeleninou
Stredomorská frittata
Pohánka s klobásou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Šťavnaté mäkké zemiaky
Ravioly so šalviou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pizza v zemiakoch
Kuracie závitky s prekvapením
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Ražniči z mletého mäsa
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Treska so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kura na sladko
Šošovicová krémová polievka
Cesnakové bruskety
Pikantné bravčové závitky
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Tabouleh
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát z grilovanej zeleniny
Morčacie rolky s ryžou
Oranžové rizoto
Medailónky s hnedou ryžou
Karí s bravčovým mäsom
Šošovicová polievka so špenátom
Viac receptov pre túto náladu

Tanier kreviet naservírovaných na opečenej zelenine so šalátom z reďkovky a jarnej cibuľky je lákavou kombináciu pre tých, ktorí milujú skvelé chute.

Suroviny

800 g očistených kreviet
1 lyžica Podravka ochucovadla
1 - 2 lyžice kukuričného škrobu
1 cuketa
1 mrkva
1 zeler
1 žltá paprika
2 jarné cibuľky
zväzok reďkovky
olivový olej
Ajvar pikant Podravka

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Krevety posypeme Podravka ochucovadlom, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť 15 minút.
  • 2 Marinované krevety obalíme v kukuričnom škrobe a opečieme ich na rozpálenom ohni.
  • 3 Cuketu, mkrvu, zeler a papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance. Nakrájanú zeleninu dáme na rozohriaty olej a krátko ju opečieme tak, aby trošku omäkla, ale zároveň zostala chrumkavá.

Tip

Ak chcete mať zeleninu chrumkavú, po nakrájaní ju poriadne osušte, obaľte v kukuričnom škrobe a opečte na rozpálenom oleji.

Porcia

Na tanier poukladáme opečenú zeleninu a Ajvar, do stredu dáme krevety a podávame spolu so šalátom z reďkovky a mladej cibuľky.

Zdieľať s priateľmi