Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Zelené rizoto s kuracím mäsom

Šťavnaté mäkké zemiaky
Kuracie závitky s prekvapením
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tabouleh
Stredomorská frittata
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Ravioly so šalviou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Medailónky s hnedou ryžou
Pizza v zemiakoch
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Šošovicová polievka so špenátom
Shakshuka s Ajvarom
Polievka z rukoly a kreviet
Hríbová mrvenička
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Teľacia roláda
Treska so zeleninou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Plnená pečená cibuľa
Jaipur kari
Paradajkové košíčky so pšenom
Kura na sladko
Losos s cuketovou krustou
Cesnakové bruskety
Morčacie rolky s ryžou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Strukovinový šalát so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajková polievka s bazalkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Farebná šošovica
Ražniči z mletého mäsa
Oranžové rizoto
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Pikantné bravčové závitky
Krevety na zeleninovom lôžku
Pohánka s klobásou
Strukovinové fašírky
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Domáce sushi
Šošovicová krémová polievka
Karí s bravčovým mäsom
Zeleninové chipsy
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Zelené kuracie rizoto dodá nie len krásnu farbu vášmu tanieru, ale poskytne vám aj skvelú vôňu a chuť.

Suroviny

150 g čerstvého špenátu
400 g kuracích pŕs
1 cibuľa
50 ml oleja
250 g Lagris ryže arborio
1 vetvička tymiánu
2 kocky slepačieho bujónu Podravka
100 ml suchého bieleho vína
200 ml smotany na varenie
20 g masla
30 g syru Grana Padano

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Špenát krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode, potom dáme do studenej vody, scedíme a prepasírujeme.
  • 2 Kuracie prsia nakrájame na kocky a cibuľu nakrájame na drobno.
  • 3 Na oleji dozlatista opečieme cibuľu, potom pridáme nakrájané kuracie prsia.
  • 4 Krátko opražíme, pridáme ryžu, tymián, bujón Podravka a podlejeme vínom. Dusíme, dokým sa víno nevyparí.
  • 5 Podlievame vodou, dokým nebude ryža mäkká. Potom pridáme smotanu, maslo a prepasírovaný špenát. Chvíľku povaríme, aby ryža ostala krémová.

Tip

V sezóne žihľavy môžete namiesto špenátu použiť žihľavu, čo dodá rizotu výnimočnú vôňu.

Porcia

Rizoto posypeme hoblinami syra a podávame.

Zdieľať s priateľmi