Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Šťavnaté mäkké zemiaky

Cesnakové bruskety
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Strukovinový šalát so zeleninou
Tabouleh
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kuracie závitky s prekvapením
Pizza v zemiakoch
Medailónky s hnedou ryžou
Domáce sushi
Zeleninové chipsy
Oranžové rizoto
Hríbová mrvenička
Ravioly so šalviou
Teľacia roláda
Jaipur kari
Pikantné bravčové závitky
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Ražniči z mletého mäsa
Morčacie rolky s ryžou
Krevety na zeleninovom lôžku
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Treska so zeleninou
Strukovinové fašírky
Teplý zeleninový šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Karí s bravčovým mäsom
Kura na sladko
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Farebná šošovica
Plnená pečená cibuľa
Losos s cuketovou krustou
Paradajkové košíčky so pšenom
Šošovicová krémová polievka
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Polievka z rukoly a kreviet
Pohánka s klobásou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Shakshuka s Ajvarom
Šošovicová polievka so špenátom
Stredomorská frittata
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Viac receptov pre túto náladu

Na pečené zemiakové plátky dajte chren zmiešaný s kyslou smotanou, posypte mladou cibuľkou a vychutnávajte si osobitú chuť zemiakov poliatych jablčným octom.

Suroviny

5 -6 ks stredných zemiakov
1 lyžica Podravka ochucovadla Stredomorie
20 g masla
2 lyžice olivového oleja
hlávka cesnaku
1 - 2 lyžice jablčného octu
2 lyžice chrenu
1 - 2 lyžice kyslej smotany
mladá cibuľka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 60 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme, celé ich uvaríme približne 12 minút vo vriacej vode a scedíme.
  • 2 Rozpustíme maslo, zmiešame ho s olivovým olejom a celú túto zmes vylejeme do plechu na pečenie alebo zapekacej misky. Pridáme uvarené zemiaky, posypeme Podravka ochucovadlom Stredomorie a jemne premiešame.
  • 3 Celú hlávku cesnaku stlačíme rukou a vložíme ju do misky so zemiakmi.
  • 4 Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 45 minút.
  • 5 Zemiaky polejeme jablčným octom a vrátime do rúry na 1-2 minúty, aby dostali špecifickú chuť.
  • 6 Potom vyberieme zemiaky z rúry. Každý jeden zemiak jemne stlačíme vidličkou alebo ploskou naberačkou, aby dostali ploský tvar. Vrátime do rúry a ešte chvíľku zapečieme.

Tip

Množstvo smotany a chrenu si zvoľte podľa vašej chuti. Ak máte radšej pikantnú chuť chrenu, stačí pridať len kúsok smotany. Ak však máte radšej jemnejšiu chuť, pridajte viac smotany. Takto pripravené zemiaky môžete podávať spolu so sezónnym šalátom ako samostatné vegetariánske jedlo.

Porcia

Na každý upečený zemiak dáme lyžičku chrenu zmiešanú s kyslou smotanou, posypeme mladou cibuľkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi