Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Domáce sushi

Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kuracie závitky s prekvapením
Jaipur kari
Ražniči z mletého mäsa
Treska so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Hríbová mrvenička
Plnená pečená cibuľa
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šošovicová polievka so špenátom
Teľacia roláda
Kura na sladko
Paradajková polievka s bazalkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Karí s bravčovým mäsom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Tabouleh
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové chipsy
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pizza v zemiakoch
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Stredomorská frittata
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Shakshuka s Ajvarom
Morčacie rolky s ryžou
Farebná šošovica
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Šošovicová krémová polievka
Sladko-kyslé grilované ražniči
Medailónky s hnedou ryžou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Cesnakové bruskety
Pohánka s klobásou
Oranžové rizoto
Teplý zeleninový šalát
Ravioly so šalviou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Strukovinové fašírky
Polievka z rukoly a kreviet
Viac receptov pre túto náladu

Zorganizujte si s priateľmi sushi party! Pripravte sa na perfektnú zábavu pri tvorbe valčekov, so sushi ryžou je úspech zaručený.

Suroviny

240 g Lagris Sushi ryže
15 ml sushi su (japonský ocot)
3 surimi tyčinky
1 ČL Podravky Natur
2 plátky údeného lososa
plátky mrkvy a bielej reďkovky
3 morské riasy nori
wasabi
sójovú omáčku
marinovaný zázvor

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 4 osoby40 min

  • 1 Ešte horúcu Sushi ryžu uvarenú podľa návodu, zmiešame so sushi su a vytvoríme lepkavú hmotu.
  • 2 Posypeme Podravkou natur. Riasy rozdelíme a postupne kladieme na bambusovú podložku. Asi na 2/3 plochy riasy rovnomerne rozotrieme ryžu (zostatok neskôr použijeme na spojenie rias do valčeka).
  • 3 Do stredu ryžovej plochy kladieme po celej dĺžke na plátky nakrájané ostatné ingrediencie. Nakoniec pomocou bambusovej podložky zrolujeme do tvaru valčeka.

Porcia

Rolky nakrájame a podávame so sójovou omáčkou a troškou wasabi, prípadne s marinovaným zázvorom.

Malé tajomstvá

Ak nám "valček" nedrží pekne spolu, voľný okraj riasy potrieme vodou, čím sa lepšie zlepí. Rolky krájame ostrým nožom, ktorý namáčame vo vode, aby sa nám ryža naň nelepila.

Zdieľať s priateľmi