Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Šalát z grilovanej zeleniny

Plnená pečená cibuľa
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Paradajkové košíčky so pšenom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Hríbová mrvenička
Strukovinový šalát so zeleninou
Stredomorská frittata
Pohánka s klobásou
Tabouleh
Teplý zeleninový šalát
Polievka z rukoly a kreviet
Pikantné bravčové závitky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cesnakové bruskety
Ravioly so šalviou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Medailónky s hnedou ryžou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Farebná šošovica
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Morčacie rolky s ryžou
Šošovicová polievka so špenátom
Šošovicová krémová polievka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Treska so zeleninou
Teľacia roláda
Karí s bravčovým mäsom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Jaipur kari
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kura na sladko
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Strukovinové fašírky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Oranžové rizoto
Paradajková polievka s bazalkou
Pizza v zemiakoch
Zeleninové chipsy
Krevety na zeleninovom lôžku
Domáce sushi
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kuracie závitky s prekvapením
Shakshuka s Ajvarom
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Ražniči z mletého mäsa
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Viac receptov pre túto náladu

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

Suroviny

1 Podravka na šalát
150 g jarnej cibuľky
400 g cukety
400 g baklažánu
200 g červenej papriky
200 g žltej papriky
100 g Ajvaru pikant Podravka
250 g čerstvého syru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
150 g zelených olív
4 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
petržlenová vňať
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  • 2 Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
  • 4 Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, Podravku na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  • 5 Pridáme Ajvar pikant Podravka, posypeme petžlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Tip

Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, na tenko nakrájanou reďkovou alebo inou zeleninou podľa vašej chuti.

Porcia

Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Zdieľať s priateľmi