Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Kura na sladko

Krevety na zeleninovom lôžku
Polievka z rukoly a kreviet
Teľacia roláda
Strukovinové fašírky
Ravioly so šalviou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninové chipsy
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Stredomorská frittata
Strukovinový šalát so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Ražniči z mletého mäsa
Šťavnaté mäkké zemiaky
Medailónky s hnedou ryžou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kuracie závitky s prekvapením
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Cesnakové bruskety
Karí s bravčovým mäsom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Pizza v zemiakoch
Šošovicová polievka so špenátom
Jaipur kari
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Treska so zeleninou
Plnená pečená cibuľa
Pikantné bravčové závitky
Farebná šošovica
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Paradajkové košíčky so pšenom
Pohánka s klobásou
Shakshuka s Ajvarom
Tabouleh
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Morčacie rolky s ryžou
Oranžové rizoto
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajková polievka s bazalkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Hríbová mrvenička
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Domáce sushi
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Teplý zeleninový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Honosná rodinná večera pozostávajúca z pečeného kuraťa a vynikajúcich pečených jabĺk..

Suroviny

1 celé surové kura (1.2 kg)
1 Podravka na zlaté kurča
soľ
2 polievkové lyžice oleja na varenie
2 čajové lyžičky medu
čierne korenie
800 g jabĺk
2 polievkové lyžice šťavy z citróna
50 ml bieleho vína

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby100 min

  • 1 Kura očistíme a umyjeme pod tečúcou vodou, následne osušíme papierovými utierkami. Posypeme Podravkou na zlaté kurča, votrieme do kuraťa z vonkajšej aj vnútornej strany. Kura premiestnime do pekáča. Zmiešame olej, med a štipku mletého čierneho korenia a zmesou potrieme kožu celého kuraťa.
  • 2 Jablká nakrájame na mesiačiky a odstránime z nich jadierka, šťavu z citróna nalejeme na jablká a pred vložením do pekáča necháme krátko odstáť.
  • 3 Pečieme v rúre vyhriatej na 350 stupňov farenheita/180 °C/plynový stupeň 4 približne 90 minút. Kura pravidelne kontrolujeme a oblievame výpekom alebo trochou vody.
  • 4 Podávame s pečenými jablkami a zeleninou podľa vlastného výberu.

Malé tajomstvá

Vynikajúcu omáčku pripravíte, keď z niektorých pečených jabĺk odstránite šupku a rozmixujte ich spolu s trochou šťavy z výpeku. Keď do dutiny kuraťa vložíte prekrojený citrón, bude mäso po upečení ešte jemnejšie a šťavnatejšie.

Zdieľať s priateľmi