Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Šošovicová krémová polievka

Shakshuka s Ajvarom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Polievka z rukoly a kreviet
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Krevety na zeleninovom lôžku
Pizza v zemiakoch
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Pohánka s klobásou
Strukovinové fašírky
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Teplý zeleninový šalát
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Hríbová mrvenička
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Morčacie rolky s ryžou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Šalát z grilovanej zeleniny
Kura na sladko
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové chipsy
Šošovicová polievka so špenátom
Teľacia roláda
Oranžové rizoto
Domáce sushi
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Karí s bravčovým mäsom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie závitky s prekvapením
Farebná šošovica
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tabouleh
Treska so zeleninou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Medailónky s hnedou ryžou
Pikantné bravčové závitky
Sladko-kyslé grilované ražniči
Cesnakové bruskety
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Stredomorská frittata
Ravioly so šalviou
Paradajková polievka s bazalkou
Plnená pečená cibuľa
Jaipur kari
Strukovinový šalát so zeleninou
Ražniči z mletého mäsa
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi