Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom

Paradajková polievka s bazalkou
Teplý zeleninový šalát
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Šťavnaté mäkké zemiaky
Kura na sladko
Tabouleh
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Pohánka s klobásou
Šošovicová krémová polievka
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Šalát z grilovanej zeleniny
Polievka z rukoly a kreviet
Cesnakové bruskety
Ravioly so šalviou
Teľacia roláda
Shakshuka s Ajvarom
Hríbová mrvenička
Oranžové rizoto
Losos s cuketovou krustou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Pizza v zemiakoch
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pikantné bravčové závitky
Stredomorská frittata
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Jaipur kari
Farebná šošovica
Medailónky s hnedou ryžou
Krevety na zeleninovom lôžku
Plnená pečená cibuľa
Šošovicová polievka so špenátom
Ražniči z mletého mäsa
Strukovinové fašírky
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Treska so zeleninou
Domáce sushi
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Zeleninové chipsy
Karí s bravčovým mäsom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Kuracie závitky s prekvapením
Viac receptov pre túto náladu

Určite milujete kuracie mäso na všetky spôsoby. V tomto prípade sú podávané so špeciálnou prílohou - chrumkavými gnocchi a hráškom. Určite ochutnajte!

Suroviny

600 g kuracích pŕs (4 ks)
1 lyžica Podravka ochucovadla
vetvička rozmarínu
600 g zemiakov
100 g syra ricotta
1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
250 g mrazeného hrášku
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby

  • 1 Kuracie prsia posypeme Podravka ochucovadlom, natrhaným rozmarínom, prikryjeme papierom na pečenie a valčekom ich trošku rozvaľkáme na tenšie.
  • 2 Zemiaky v šupke uvaríme, necháme trošku vychladnúť, obielime ich a pretlačíme. Pridáme k nim ricottu a petržlenovú vňať a všetko poriadne premiešame. Z pripravenej zmesi urobíme šúľok, ktorý pokrájame na cca 3 cm kúsky, a tak dostaneme gnocchi. Každý jeden v strede sploštíme a dáme ich variť do mierne slanej vody. Varíme, dokým nevyplávajú. Potom ich zcedíme.
  • 3 Kuracie prsia dáme do panvice so zahriatym olivovým olejom tak, aby tá strana, kde je rozmarín bola otočená smerom dole. Pečieme z každej strany cca 4 minúty.
  • 4 Hotové mäso vyberieme z panvice a na ten istý olej dáme gnocchi. Opražíme ich z oboch strán tak, aby boli chrumkavé. Takisto pridáme hrášok a pečieme ho dovtedy, dokým nezmäkne. Podľa potreby pridáme trošku vody, v ktorej sa varili gnocchi.

Tip

Pomocou valčeka dosiahnete to, že mäso bude rýchlejšie upečené a že sa korenie dostane lepšie do mäsa.

Porcia

Kuracie prsia podávame s chrumkavými gnocchi a hráškom.

Zdieľať s priateľmi