Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Treska so zeleninou

Jaipur kari
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kuracie závitky s prekvapením
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Tabouleh
Teľacia roláda
Krevety na zeleninovom lôžku
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ravioly so šalviou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Pikantné bravčové závitky
Stredomorská frittata
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morčacie rolky s ryžou
Šošovicová krémová polievka
Cesnakové bruskety
Šalát z grilovanej zeleniny
Karí s bravčovým mäsom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Zeleninové chipsy
Ražniči z mletého mäsa
Paradajkové košíčky so pšenom
Oranžové rizoto
Pohánka s klobásou
Paradajková polievka s bazalkou
Kura na sladko
Polievka z rukoly a kreviet
Pizza v zemiakoch
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Strukovinový šalát so zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Strukovinové fašírky
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Shakshuka s Ajvarom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Domáce sushi
Farebná šošovica
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Plnená pečená cibuľa
Medailónky s hnedou ryžou
Šošovicová polievka so špenátom
Hríbová mrvenička
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Losos s cuketovou krustou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Viac receptov pre túto náladu

Táto biela ryba zo severných morí sa už dávnejšie udomácnila v dalmatínskej kuchyni. Vyskúšajte ju v kombinácii s rôznymi druhmi zeleniny a dotvoriť ju môžete bohatými chuťami cesnaku a chilli papričiek.

Suroviny

1 kg filé z tresky
1 lyžica Podravka Natur
250 g tekvičiek
150 g stopky zeleru
500 g zelenej fazule
3 strúčiky cesnaku
2 lyžičky strúhanky
2 lyžice citrónovej šťavy
4 plátky citrónu
50 ml bieleho vína
4 lyžice slnečnicového oleja
3-4 lyžice olivového oleja
štipka mletej chilli papričky
1 lyžička Podravka Natur
100 g cherry paradajok
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Filé z tresky natrieme lyžicou Podravky Natur ochucovadla a pretlačeným cesnakom (2 strúčiky cesnaku).
  • 2 Rybu pokvapkáme citrónovou šťavou a opražíme na panvici na horúcom slnečnicovom oleji.
  • 3 Upraženú rybu dáme na teplé miesto. V rovnakej panvici na tom istom oleji opražíme stopku zeleru nakrájanú na menšie kúsky, cherry paradajky a tekvičky nakrájané na kocky.
  • 4 Pridáme strúhanku, uvarenú zelenú fazuľu, lyžičku Podravky Natur ochucovadla, chilli, biele víno a zvyšný pretlačený cesnak.
  • 5 Panvicu dobre pretrasieme a zeleninu krátko povaríme.
  • 6 Podľa potreby dolejeme asi 50 ml vody.
  • 7 Na zeleninu poukladáme upraženú rybu a prelejeme olivovým olejom.
  • 8 Plátky citrónu opražíme v panvici bez tuku a poukladáme na panvicu s rybou a zeleninou.
  • 9 Panvicu odstavíme z ohňa, prikryjeme a necháme odstáť 5 minút.

Porcia

Rybu so zeleninou posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Malé tajomstvá

Marinovaná treska môže stáť na chladnom mieste niekoľko hodín a keď ju potom pripravíme, bude ešte chutnejšia a aromatickejšia.
Jedlo môžete pred podávaním posypať s 30 g píniových orieškov (ako náhradu môžete použiť olúpané mandle), dodatočne dotvoria toto chutné jedlo.

Zdieľať s priateľmi