Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Kura na sladko
Shakshuka s Ajvarom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Strukovinové fašírky
Medailónky s hnedou ryžou
Tabouleh
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Krevety na zeleninovom lôžku
Pikantné bravčové závitky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie závitky s prekvapením
Šťavnaté mäkké zemiaky
Treska so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Ravioly so šalviou
Stredomorská frittata
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Morčacie rolky s ryžou
Hríbová mrvenička
Farebná šošovica
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Cesnakové bruskety
Teplý zeleninový šalát
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Karí s bravčovým mäsom
Šošovicová polievka so špenátom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šošovicová krémová polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Domáce sushi
Strukovinový šalát so zeleninou
Ražniči z mletého mäsa
Paradajková polievka s bazalkou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Pizza v zemiakoch
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z rukoly a kreviet
Zeleninové chipsy
Losos s cuketovou krustou
Pohánka s klobásou
Teľacia roláda
Šalát z grilovanej zeleniny
Jaipur kari
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Oranžové rizoto
Plnená pečená cibuľa
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi