Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Strukovinový šalát so zeleninou

Pikantné bravčové závitky
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morčacie rolky s ryžou
Domáce sushi
Treska so zeleninou
Ražniči z mletého mäsa
Oranžové rizoto
Šošovicová polievka so špenátom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Polievka z rukoly a kreviet
Losos s cuketovou krustou
Kura na sladko
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie závitky s prekvapením
Medailónky s hnedou ryžou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Teplý zeleninový šalát
Šošovicová krémová polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cesnakové bruskety
Šťavnaté mäkké zemiaky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Jaipur kari
Zeleninové chipsy
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Stredomorská frittata
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Ravioly so šalviou
Pohánka s klobásou
Teľacia roláda
Šalát z grilovanej zeleniny
Krevety na zeleninovom lôžku
Paradajková polievka s bazalkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Strukovinové fašírky
Paradajkové košíčky so pšenom
Pizza v zemiakoch
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Karí s bravčovým mäsom
Plnená pečená cibuľa
Hríbová mrvenička
Tabouleh
Shakshuka s Ajvarom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Farebná šošovica
Viac receptov pre túto náladu

Aj z tradičných strukovín, ktoré poznali už naši predkovia, sa dá pripraviť v celku netradičné, moderné jedlo. Strukovinový šalát so zeleninou je to pravé osvieženie.

Suroviny

250 g Lagris premium zmesi na hŕstkovú polievku
150 g paradajok
3 ks paprík v rôznej farbe
150 g uhoriek
50 g zeleru
60 g rukoly
50 g reďkoviek
50 g červenej cibule
Podravka na šalát
Dresing:
50 ml balzamikového octu
50 g kryštálového cukru
20 ml olivového oleja

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 10 osoby50 min

  • 1 Strukovinovú zmes namočíme deň vopred. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Zeleninu pokrájame na menšie kúsky a pridáme k nej rukolu. Zalejeme dresingom a opatrne premiešame. Na záver vmiešame vychladnutú strukovinovú zmes. Ochutíme Podravkou na šalát.
  • 2 Dresing: balzamikový ocot zmiešame s cukrom. Do pripraveného octu s cukrom počas miešania prilievame olivový olej až do doby, kým nám nevznikne hustejšia emulzia.

Porcia

Šalát môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu.

Malé tajomstvá

Zmes na hŕstkovú polievku premium je unikátna zmes viacdruhových strukovín a racia. Je výborná nielen ako základ šalátov, ale aj do polievky a pomázanky.

Zdieľať s priateľmi