Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu

Farebná šošovica
Šťavnaté mäkké zemiaky
Krevety na zeleninovom lôžku
Cesnakové bruskety
Shakshuka s Ajvarom
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Jaipur kari
Paradajkové košíčky so pšenom
Polievka z rukoly a kreviet
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Šošovicová polievka so špenátom
Losos s cuketovou krustou
Domáce sushi
Pikantné bravčové závitky
Teľacia roláda
Hríbová mrvenička
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Tabouleh
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Karí s bravčovým mäsom
Ravioly so šalviou
Medailónky s hnedou ryžou
Kuracie závitky s prekvapením
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Kura na sladko
Pohánka s klobásou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Treska so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Teplý zeleninový šalát
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Šošovicová krémová polievka
Zeleninové chipsy
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Oranžové rizoto
Strukovinový šalát so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Ražniči z mletého mäsa
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Stredomorská frittata
Plnená pečená cibuľa
Sladko-kyslé grilované ražniči
Morčacie rolky s ryžou
Strukovinové fašírky
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Pizza v zemiakoch
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paradajková polievka s bazalkou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto si môžete pripraviť aj so zeleninou a výživnou pohánkou. Ak do neho pridáte krájané paradajky a tofu, máte o plnohodnotný obed postarané. A bez obáv si môžete dať aj "dupľu".

Suroviny

200 g Lagris ryže natural
100 g Lagris pohánky
100 g cibule nakrájanej na jemno
250 g Podravka krájaných paradajok s olivovým olejom a cesnakom
10 g sladkej, mletej papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Natur
70 g oleja
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 ks cukety nakrájanej na drobné kocky
250 g tofu nakrájaného na kocky
soľ

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Ryžu natural varíme v osolenej vriacej vode na miernom ohni minimálne 25 minút.
  • 2 Keď je ryža mäkká, odstavíme ju z ohňa a prebytočnú vodu scedíme. Pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme.
  • 3 Na drobno nakrájanú cibuľu dusíme spolu s mrkvou na oleji pri nízkej teplote 5 minút. P
  • 4 ridáme papriku, premiešame, pridáme krájané paradajky s olivovým olejom a cesnakom, ochutíme Podravkou natur a dusíme, kým mrkva zmäkne. Do tohto základu vmiešame uvarenú ryžu a pohánku.
  • 5 Zohrejeme pri nízkej teplote, podľa potreby zmes zriedime zeleninovým vývarom. Pred podávaním vmiešame tofu a cuketu a 2 minúty podusíme.

Porcia

Podávame ozdobené lístkom bazalky.

Malé tajomstvá

Na prípravu ešte chutnejšieho rizota môžeme použiť aj Podravka zeleninový bujón.

Zdieľať s priateľmi