Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Ražniči z mletého mäsa

Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Oranžové rizoto
Tabouleh
Cviklové krupoto s bielou rybou
Polievka z rukoly a kreviet
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Teplý zeleninový šalát
Krevety na zeleninovom lôžku
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Sladko-kyslé grilované ražniči
Medailónky s hnedou ryžou
Cesnakové bruskety
Ravioly so šalviou
Kuracie závitky s prekvapením
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kura na sladko
Stredomorská frittata
Domáce sushi
Treska so zeleninou
Teľacia roláda
Šalát z grilovanej zeleniny
Pohánka s klobásou
Plnená pečená cibuľa
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Jaipur kari
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Losos s cuketovou krustou
Strukovinové fašírky
Strukovinový šalát so zeleninou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Pizza v zemiakoch
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Shakshuka s Ajvarom
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Šošovicová krémová polievka
Hríbová mrvenička
Morčacie rolky s ryžou
Paradajková polievka s bazalkou
Šošovicová polievka so špenátom
Pikantné bravčové závitky
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Karí s bravčovým mäsom
Farebná šošovica
Zeleninové chipsy
Viac receptov pre túto náladu

Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdlu, podávajte s chutným Ajvarom Podravka a vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.

Suroviny

800 g mletej teľaciny
100 g ochucovadla pikant Podravka
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
1 - 2 lyžice strúhanky
2 červené cibule
Ajvar jemný Podravka
olej na potretie grilu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a Podravka ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku a všetko to spolu ešte raz a rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili a aby sa nám dali urobiť guľky.
  • 3 Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
  • 4 Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.

Tip

Na prípravu mäsových guliek je najlepšie použiť nahrubšie pomleté mäso, aby vám guľky držali pokope.

Porcia

Na doplnenie chuti môžete toto jedlo podávať s Ajvarom jemným Podravka, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.

Zdieľať s priateľmi