Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Morčacie rolky s ryžou

Sladko-kyslé grilované ražniči
Losos s cuketovou krustou
Kuracie závitky s prekvapením
Tabouleh
Treska so zeleninou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Šalát z grilovanej zeleniny
Krevety na zeleninovom lôžku
Paradajková polievka s bazalkou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Stredomorská frittata
Medailónky s hnedou ryžou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Polievka z rukoly a kreviet
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové chipsy
Strukovinové fašírky
Paradajkové košíčky so pšenom
Teplý zeleninový šalát
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Shakshuka s Ajvarom
Ražniči z mletého mäsa
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kura na sladko
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Šošovicová polievka so špenátom
Karí s bravčovým mäsom
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Ravioly so šalviou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pizza v zemiakoch
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Domáce sushi
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Hríbová mrvenička
Oranžové rizoto
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pikantné bravčové závitky
Teľacia roláda
Šťavnaté mäkké zemiaky
Pohánka s klobásou
Jaipur kari
Šošovicová krémová polievka
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Cesnakové bruskety
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Plnená pečená cibuľa
Farebná šošovica
Viac receptov pre túto náladu

Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí. Ak k tomu pridáte vôňu basmati ryže, o prevoňanú kuchyňu máte postarané!

Suroviny

4 plátky morčacích pŕs
150 g šunky
čerstvý špenát
5 dcl vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
400 g Lagris ryže Basmati
špenát
restovaná cibuľa
drvený cesnak
soľ
pažítka
hrášok na ozdobenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Plátky mäsa naklepeme, okoreníme, obložíme šunkou a špenátom a zvinieme do roliek, ktoré spojíme špajdlou alebo špáradlom a krátko restujeme na oleji.
  • 2 Kocku zeleninového bujónu vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty. Mäso dusíme za občasného podlievania vývarom.
  • 3 Do uvarenej ryže Basmati vmiešame špenát a restovanú cibuľu s cesnakom.

Porcia

Podávame ozdobené hráškom alebo pažítkou.

Malé tajomstvá

Na podlievanie mäsa môžeme miesto vývaru použiť biele víno.

Zdieľať s priateľmi