Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Farebná šošovica

Kura na sladko
Morčacie rolky s ryžou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Pizza v zemiakoch
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Teplý zeleninový šalát
Karí s bravčovým mäsom
Polievka z rukoly a kreviet
Shakshuka s Ajvarom
Paradajková polievka s bazalkou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Strukovinové fašírky
Krevety na zeleninovom lôžku
Tabouleh
Kuracie závitky s prekvapením
Ravioly so šalviou
Ražniči z mletého mäsa
Šalát z grilovanej zeleniny
Stredomorská frittata
Medailónky s hnedou ryžou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teľacia roláda
Sladko-kyslé grilované ražniči
Zeleninové chipsy
Šošovicová krémová polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Jaipur kari
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Domáce sushi
Oranžové rizoto
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pohánka s klobásou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Strukovinový šalát so zeleninou
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Treska so zeleninou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Hríbová mrvenička
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Šošovicová polievka so špenátom
Pikantné bravčové závitky
Cesnakové bruskety
Paradajkové košíčky so pšenom
Plnená pečená cibuľa
Viac receptov pre túto náladu

Veselá farebná šošovica vám prinesie radosť na tanieri. A k tomu aj veľa potrebných minerálov a vitamínov.

Suroviny

300 g Lagris šošovice
200 g šampiňónov
150 g šunky
2-3 paradajky
2 menšie farebné papriky
1 stredne veľká cibuľa
kyslá uhorka
1 PL Podravky ochucovadla
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby120 min

  • 1 Šošovicu namočíme na 2 hodiny do studenej vody. Uvaríme ju podľa návodu a necháme vychladnúť.
  • 2 Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, šunku, farebné papriky, paradajky, dochutíme Podravka ochucovadlo a podľa potreby dosolíme.
  • 3 Hotovú zmes necháme vychladnúť a pridáme ju k uvarenej šošovici. Nakoniec primiešame nakrájanú kyslú uhorku a zalejeme pripravenou zálievkou z jogurtu.

Porcia

Podávame s pečivom alebo ako prílohu k jedlu.

Malé tajomstvá

Šošovica podobne ako iné strukoviny je veľmi výživná, zasycujúca a obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov.

Zdieľať s priateľmi