Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Paradajkové košíčky so pšenom

Strukovinové fašírky
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Losos s cuketovou krustou
Tabouleh
Stredomorská frittata
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kuracie závitky s prekvapením
Domáce sushi
Šošovicová krémová polievka
Jaipur kari
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Šťavnaté mäkké zemiaky
Paradajková polievka s bazalkou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Pizza v zemiakoch
Sladko-kyslé grilované ražniči
Cviklové krupoto s bielou rybou
Teplý zeleninový šalát
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Krevety na zeleninovom lôžku
Shakshuka s Ajvarom
Medailónky s hnedou ryžou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pikantné bravčové závitky
Cesnakové bruskety
Morčacie rolky s ryžou
Ravioly so šalviou
Plnená pečená cibuľa
Teľacia roláda
Polievka z rukoly a kreviet
Treska so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Farebná šošovica
Šošovicová polievka so špenátom
Kura na sladko
Hríbová mrvenička
Ražniči z mletého mäsa
Oranžové rizoto
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Pohánka s klobásou
Šalát z grilovanej zeleniny
Karí s bravčovým mäsom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Zeleninové chipsy
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi