Ponuka Vyhľadať

S fantáziou dokážeš čokoľvek

Paradajková polievka s bazalkou

Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Stredomorská frittata
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Shakshuka s Ajvarom
Farebná šošovica
Karí s bravčovým mäsom
Zeleninové chipsy
Pohánka s klobásou
Paradajkové košíčky so pšenom
Oranžové rizoto
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Teľacia roláda
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Medailónky s hnedou ryžou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Kura na sladko
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Šťavnaté mäkké zemiaky
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tabouleh
Šalát z grilovanej zeleniny
Pikantné bravčové závitky
Krevety na zeleninovom lôžku
Strukovinový šalát so zeleninou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Kuracie závitky s prekvapením
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Jaipur kari
Domáce sushi
Losos s cuketovou krustou
Šošovicová polievka so špenátom
Teplý zeleninový šalát
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Polievka z rukoly a kreviet
Morčacie rolky s ryžou
Treska so zeleninou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Plnená pečená cibuľa
Hríbová mrvenička
Pizza v zemiakoch
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Strukovinové fašírky
Cesnakové bruskety
Šošovicová krémová polievka
Ravioly so šalviou
Ražniči z mletého mäsa
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi