Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Paradajková polievka s bazalkou
Vyprážaný syr
Biela ryba s kuskusom
Špagety zo Stredomoria
Polievka z fazuľových strukov
Tabouleh
Rizoto na španielsky spôsob
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované tofu
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Farebný jarný šalát
Mrkvová polievka
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Paradajková polievka
Ryžové guľôčky
Pečený losos v medovej omáčke
Gyros šalát
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paradajkové košíčky so pšenom
Ružičková polievka
Zeleninové špízy
Letné zeleninové ragú
Caponata a lá Podravka
Ražniči z lososa
Grilované paradajky
Losos s cuketovou krustou
Teplý zeleninový šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniakový šalát
Kuracie prsia pečené v rúre
Šošovicová krémová polievka
Tuniak so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Tekvicová polievka s jablkom
Opekaná zelenina
Sójový šalát s tuniakom
Lahodné pečené zemiaky
Ochutená ryža
Hríbová mrvenička
Cestovinový šalát so surimi
Ravioly so šalviou
Strukovinový šalát so zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Šošovica, špenát a tekvica sa perfektne hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

Suroviny

1 kg kuracích stehien
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice Ajvaru pikant Podravka
800 g muškátovej tekvice
60 g šošovice Lagris
200 g mangoldu alebo špenátu
1 čerstvá zelená čili paprička
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky rasce
1/2 lyžičky kurkumy
petržlen
olivový olej
citrónová šťava

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby70 min

  • 1 Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
  • 2 Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
  • 3 Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
  • 4 Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
  • 5 Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  • 6 Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.

Tip

Špenát a šošovicu, ktorá slúži ako príloha, môžete podávať s jogurtom a kuracinu môžete pred podávaním pokvapkať citrónovou šťavou.

Porcia

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.

Zdieľať s priateľmi