Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Paradajková polievka s bazalkou

Pečený losos v medovej omáčke
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Paradajková polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tuniakový šalát
Ryžové guľôčky
Šošovicová krémová polievka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Vyprážaný syr
Ochutená ryža
Gyros šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Hríbová mrvenička
Letné zeleninové ragú
Polievka z rukoly a kreviet
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Špagety zo Stredomoria
Lahodné pečené zemiaky
Ražniči z lososa
Farebný jarný šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované paradajky
Ravioly so šalviou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Caponata a lá Podravka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Mäsové guľky s omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Ružičková polievka
Grilované tofu
Biela ryba s kuskusom
Tabouleh
Mrkvová polievka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Strukovinový šalát so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Losos s cuketovou krustou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Tuniak so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové špízy
Sójový šalát s tuniakom
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi