Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Ryžové guľôčky

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Mrkvová polievka
Biela ryba s kuskusom
Paradajkové košíčky so pšenom
Teplý zeleninový šalát
Tuniakový šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Polievka z rukoly a kreviet
Cviklové krupoto s bielou rybou
Letné zeleninové ragú
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Vyprážaný syr
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Ochutená ryža
Ražniči z lososa
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Gyros šalát
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ravioly so šalviou
Ružičková polievka
Cestovinový šalát so surimi
Šošovicová krémová polievka
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Caponata a lá Podravka
Zeleninové špízy
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Hríbová mrvenička
Polievka z fazuľových strukov
Farebný jarný šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Pečený losos v medovej omáčke
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Mäsové guľky s omáčkou
Tuniak so zeleninou
Tabouleh
Špagety zo Stredomoria
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilované paradajky
Tekvicová polievka s jablkom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morčacina s citrónom a oreganom
Opekaná zelenina
Paradajková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Viac receptov pre túto náladu

Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.

Suroviny

50 g masla
80 g cibule
200 g ryže
štipka šafranu
500 ml vody
1 lyžica Podravka s cesnakom
50 g strúhaného parmezánu
200 g čerstvého syra
1 lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
80 g múky
1 vajce
olej na praženie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, Podravku ochucovadlo s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
  • 2 Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
  • 3 Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
  • 4 Vypražené guľôčky vyložíme na pijavý papier, aby odsal prebytočný tuk.

Tip

Na prípravu tohto pokrmu používame guľatú ryžu.

Porcia

Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.

Zdieľať s priateľmi