Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Gyros šalát
Tuniakový šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tabouleh
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Letné zeleninové ragú
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ružičková polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Sójový šalát s tuniakom
Tekvicová polievka s jablkom
Opekaná zelenina
Stredomorská frittata
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Biela treska
Kuracie fajitas
Paradajkové košíčky so pšenom
Mediteránska rapsódia
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Jaipur kari
Krevety na zeleninovom lôžku
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečený losos v medovej omáčke
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajková polievka s bazalkou
Tuniak so zeleninou
Stredomorský šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované tofu
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Strukovinový šalát so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Oranžové rizoto
Losos s cuketovou krustou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny na stredomorský spôsob
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cviklové krupoto s bielou rybou
Okúzľujúce letné kurča
Caponata a lá Podravka
Biela ryba s kuskusom
Paella s kuracím mäsom
Ražniči z lososa
Paradajková polievka
Bohatá jesenná polievka
Špargľová polievka
Zeleninové špízy
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové rizoto so slaninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cuketové jednohubky
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi