Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Bravčové kotlety s kuskusom

Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Rybárov guláš
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Rýchle lasagne
Hovädzí steak so zeleninou
Kurča na bielom víne
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Carbonara so špenátom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Morčací hamburger
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Fish&Chips v tortille
Nové zemiaky s Ajvarom
Zeleninové chipsy
Polievka z bôbu
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Papriky plnené rizotom
Jaipur kari
Kura na pive
Rezne s chutnou omáčkou
Lasagne z panvice
Hubový guľáš
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Pochúťka s Ajvarom
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Špagety s cuketou
Párky v slanine
Sladká bravčová panenka
Mäsové guľky s omáčkou
Netradičný hamburger
Grilovaná krkovička
Kura na sladko
Voňavé pečené zemiaky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morčacie prsia s jablkami
Klasický burger
Kurací paprikáš
Teľacie kotlety so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Hŕstková polievka s paradajkami
Pivný guláš
Medové teľacie kotlety
Pikantné bravčové závitky
Grilovaný hamburger
Pizza v zemiakoch
Kotlovina
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Kačica na pomarančoch
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Medailónky s hnedou ryžou
Morčacie rolky s ryžou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Rolky z roštenky so zeleninou
Kura na pivovej fľaši
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Zemiakové placky
Chilli con carne
Grilované rebierka
Jahňacie so šalviovým medom
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Spojte chutné kotlety s kuskusom, posypte to lupienkami mandlí a mätou a podávajte zaujímavú a netradičnú kombináciu napríklad aj dnes na obed.

Suroviny

800 g bravčových kotliet
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
olej
10 g masla
2 lyžice balsamica
mladá cibuľka
lupienky mandlí
pár lístkov mäty
200 g kuskusu Podravka
70 g syra feta
niekoľko kvapiek olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety posypeme Podravka ochucovadlom pikant, votrieme do mäsa a necháme postáť približne 15 minút.
  • 2 Na rozpálenom oleji opečieme kotlety z oboch strán dozlata. Pridáme balsamico, premiešame a dusíme za stáleho podlievania malým množstvom vody.
  • 3 Nakoniec pridáme maslo, necháme kotlety krátko na ohni a potom ich vyberieme z panvice.
  • 4 Do panvice pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky, necháme ju speniť, zamiešame a zložíme z ohňa.
  • 5 Kuskus zalejeme vriacou vodou, pridáme trošku soli, premiešame, prikryjeme a necháme postáť približne 5 minút.
  • 6 Potom kuskus premiešame vidličkou, necháme chvíľku vychladnúť, pridáme natrhaný feta syr a zľahka premiešame.

Tip

Pri príprave kuskusu dávajte pozor na množstvo vody, pretože kuskus za pomoci vody zväčší svoj objem trojnásobne.

Porcia

Kuskus naložíme na tanier, pridáme kotlety, prelejeme cibuľkou, posypeme lupienkami mandlí a mätou a podávame.

Zdieľať s priateľmi