Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke

Rýchle lasagne
Hovädzí steak so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rybárov guláš
Párky v slanine
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Hubový guľáš
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Mäsové guľky s omáčkou
Kura na sladko
Kotlovina
Rezne s chutnou omáčkou
Lasagne z panvice
Kura na pivovej fľaši
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Špagety s cuketou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Medailónky s hnedou ryžou
Pikantné bravčové závitky
Morčací hamburger
Kurča na bielom víne
Jahňacie so šalviovým medom
Kurací paprikáš
Voňavé pečené zemiaky
Pivný guláš
Medové teľacie kotlety
Bravčové kotlety s kuskusom
Zeleninové chipsy
Netradičný hamburger
Grilovaný hamburger
Klasický burger
Pochúťka s Ajvarom
Kuracie prsia pečené v rúre
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Papriky plnené rizotom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Chilli con carne
Polievka z bôbu
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Jaipur kari
Kačica na pomarančoch
Grilovaná krkovička
Morčacie rolky s ryžou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pizza v zemiakoch
Carbonara so špenátom
Sladká bravčová panenka
Rolky z roštenky so zeleninou
Zemiakové placky
Fish&Chips v tortille
Grilované rebierka
Hŕstková polievka s paradajkami
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Teľacie kotlety so zeleninou
Kura na pive
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Morčacie prsia s jablkami
Viac receptov pre túto náladu

Mäsové guľky s krekrami podávané s omáčkou z mlieka a šampiňónov môžete podávať pokojne aj v obývačke pre televízorom.

Suroviny

100 g krekrov
450 g mletého hovädzieho mäsa
1 vajce
100 g cibule nakrájanej na malé kúsky
štipku mletého muškátového oriešku
1 lyžička čierneho mletého korenia
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice oleja
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
Omáčka:
20 g masla
50 g cibule
100 g šampiňónov
2 lyžice hladkej múky
300 ml mlieka
soľ
1/4 lyžičky čierneho mletého korenia
4 lyžice parmezánu
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby60 min

  • 1 Z krekov urobíme omrkvinky. Mleté mäso zmiešame s vajcom, cibuľou, muškátovým orieškom, čiernym korením, Podravka ochucovadlom a rozmrvenými krekrami a poriadne premiešame.
  • 2 Z pripravenej zmesi vytvarujeme guľky s priemerom cca 4 cm.
  • 3 Na zahriatom oleji opražíme guľky zo všetkých strán.
  • 4 Guľky vyberieme z panvice a necháme ich odpočívať na papierovom obrúsku. Do tej istej panvice dáme maslo, cibuľu a dozlatista ju opražíme. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a chvíľku opražíme.
  • 5 Pridáme múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme hustú omáčku.
  • 6 Guľky vrátime naspäť do panvice a omáčky a všetko spolu krátko povaríme.

Tip

krekmi môžete dať do plastového sáčku a naklepať ich tĺčikom na mäso tak, aby z nich zastali len drobné omrvinky.

Porcia

Podávame posypané nastrúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi