Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Kuracie prsia pečené v rúre

Kurča na bielom víne
Sladká bravčová panenka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morčacie prsia s jablkami
Párky v slanine
Netradičný hamburger
Kačica na pomarančoch
Zeleninové chipsy
Hŕstková polievka s paradajkami
Jaipur kari
Fish&Chips v tortille
Chilli con carne
Pikantné bravčové závitky
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Špagety s cuketou
Mäsové guľky s omáčkou
Grilované rebierka
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Zemiakové placky
Rybárov guláš
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Kotlovina
Pizza v zemiakoch
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Kura na pive
Rezne s chutnou omáčkou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Grilovaná krkovička
Rýchle lasagne
Hubový guľáš
Bravčové kotlety s kuskusom
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Hovädzí steak so zeleninou
Carbonara so špenátom
Klasický burger
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Kurací paprikáš
Jahňacie so šalviovým medom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kura na pivovej fľaši
Morčacie rolky s ryžou
Teľacie kotlety so zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Morčací hamburger
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Papriky plnené rizotom
Voňavé pečené zemiaky
Kura na sladko
Medové teľacie kotlety
Grilovaný hamburger
Lasagne z panvice
Nové zemiaky s Ajvarom
Polievka z bôbu
Pivný guláš
Pochúťka s Ajvarom
Medailónky s hnedou ryžou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Viac receptov pre túto náladu

Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

Suroviny

1,2 kg zemiakov
2 celé kuracie prsia s kožou (500 g)
1 Podravka na zlaté kurča
3 polievkové lyžice (50 g) masla
50 ml bieleho vína
40 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
vetvička čerstvého tymianu
1 čili paprička
12 lístkov sviežej šalvie

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby85 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
  • 2 Kuracie prsia posypeme Podravkou na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
  • 3 Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
  • 4 Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C/plynový stupeň 6 približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
  • 5 Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi.

Malé tajomstvá

Biele víno, ktorým sa podlievajú zemiaky môžete nahradiť ciderom.

Zdieľať s priateľmi