Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Grilované rebierka

Kuracina s kozím syrom
Ochutená ryža
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paradajkové košíčky so pšenom
Polievka z fazuľových strukov
Morčacie rolky s ryžou
Cesnakové bruskety
Pečený losos v medovej omáčke
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Cestoviny na stredomorský spôsob
Biela ryba s kuskusom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Morčacina s citrónom a oreganom
Slepačia polievka s knedličkami
Šalát s pikantným steakom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Opekaná zelenina
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Plnená pečená cibuľa
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Lahodné pečené zemiaky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Stredomorská frittata
Sójový šalát s tuniakom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Strukovinové fašírky
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované kuracie prsia
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované tofu
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Zapečené špagety s tuniakom
Oranžové rizoto
Ružičková polievka
Mrkvová polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Paštéta z husacej pečene
Kuracie mäso so zeleninou
Chilli con carne
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Fish&Chips v tortille
Kurací paprikáš
Pečená ryba v papieri
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tabouleh
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Ražniči z mletého mäsa
Mäsové guľky s omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bravčové kotlety so zeleninou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Hríbová mrvenička
Kuracie rizoto
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Stredomorský šalát
Bohatá jesenná polievka
Viac receptov pre túto náladu

Použite svoju fantáziu a zmiešajte med, Podravku ochucovadlo, šťavnaté mäso, čili papričky a cukor, všetko to zalejte čiernym pivom a vychutnávajte si skvelé grilované jedlo.

Suroviny

2 kg bravčových rebierok
3 lyžice Podravka ochucovadla pikant
3 lyžice medu
9 lyžíc oleja
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
20 g slaniny
1 čili paprička
1 lyžička hnedého cukru
300 ml čierneho piva
200 ml pasírovaných paradajok Podravka
Ajvar jemný Podravka
soľ
farebné korenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby25 min

  • 1 Rebierka nakrájame na väčšie kúsky. Podravku ochucovadlo pikant zmiešame s medom a touto zmesou potrieme rebierka.
  • 2 Na väčší kus alobalu poukladáme polovicu rebierok tak, aby sme ich mohli tým alobalom zakryť. Dve strany alobalu poriadne uzavrieme.
  • 3 Cez otvorenú stranu nalejeme dovnútra alobalu 75 ml vody a 3 lyžice oleja a poriadne ju uzatvoríme. Uistíme sa, že sú všetky strany poriadne uzatvorené, aby teplo zvnútra neunikalo von.
  • 4 Rovnakým spôsobom pripravíme druhú polovicu rebierok. Obidva balíčky necháme postáť minimálne 1 hodinu a potom ich položíme na rozohriaty gril. Grilujeme ich cca 45 - 60 minút na miernom ohni.
  • 5 Na panvicu si dáme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu a na kúsky nakrájanú slaninu. Pražíme, dokým cibuľa aj slanina nebudú pekne zlatisté.
  • 6 Pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú čili papričku, cukor a krátko to povaríme. Po chvíľke varenia pridáme pivo.
  • 7 Omáčku varíme cca 10 minút, dokým nezhustne a potom pridáme pasírované paradajky Podravka a ešte minútu povaríme. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
  • 8 Rebierka vyberieme z alobalu a dáme ich naspäť na gril. Grilujeme ich na miernom ohni ešte cca 10 - 15 minút. Počas grilovania ich potierame pripravenou omáčkou.

Tip

Na prípravu grilovaných rebierok si vyberieme menšie a kratšie rebierka, ktoré sú v americkom grilovacom žargóne nazývané baby rebierka.

Porcia

Rebierka podávame so zostávajúcou omáčkou a pridáme aj Ajvar jemný Podravka.

Zdieľať s priateľmi