Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Paradajkové košíčky so pšenom

Stredomorský šalát
Tabouleh
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Plnená pečená cibuľa
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Ražniči z mletého mäsa
Sójový šalát s tuniakom
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie mäso na thajský spôsob
Bravčové kotlety so zeleninou
Grilované tofu
Cesnakové bruskety
Mrkvová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ochutená ryža
Bohatá jesenná polievka
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Zapečené špagety s tuniakom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Fish&Chips v tortille
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Biela ryba s fazuľou
Šalát s pikantným steakom
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracina s kozím syrom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Oranžové rizoto
Stredomorská frittata
Chilli con carne
Morčacina s citrónom a oreganom
Grilované kuracie prsia
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kurací paprikáš
Ružičková polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Strukovinové fašírky
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie mäso so zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Paštéta z husacej pečene
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Slepačia polievka s knedličkami
Grilované rebierka
Polievka z fazuľových strukov
Pečená ryba v papieri
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Biela ryba s kuskusom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Hríbová mrvenička
Kuracie rizoto
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi