Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Roláda z morčacích pŕs s mlinci

Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Pečená ryba v papieri
Oranžové rizoto
Paradajkové košíčky so pšenom
Plnená pečená cibuľa
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilované tofu
Bohatá jesenná polievka
Hríbová mrvenička
Stredomorská frittata
Grilované kuracie prsia
Tabouleh
Kurací paprikáš
Sladko-kyslé grilované ražniči
Ochutená ryža
Strukovinové fašírky
Mäsové guľky s omáčkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Mrkvová polievka
Ražniči z mletého mäsa
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované rebierka
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Šalát s pikantným steakom
Biela ryba s fazuľou
Opekaná zelenina
Sójový šalát s tuniakom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Stredomorský šalát
Lahodné pečené zemiaky
Biela ryba s kuskusom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Slepačia polievka s knedličkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kuracina s kozím syrom
Chilli con carne
Strukovinový šalát so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Fish&Chips v tortille
Kuracie rizoto
Pečený losos v medovej omáčke
Bravčové kotlety so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie mäso so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Zapečené špagety s tuniakom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Polievka z fazuľových strukov
Ružičková polievka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cesnakové bruskety
Kuracie mäso na thajský spôsob
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Paštéta z husacej pečene
Morčacie rolky s ryžou
Viac receptov pre túto náladu

Nový spôsob prípravy vianočnej klasiky: pečenej morky s mlinci, nekvasenej chlebovej placky namočenej v horúcej vode, podávanej s maslom alebo výpekom z mäsa. V tomto recepte mlinci slúži ako podklad pre výnimočne chutnú rolku z morčacích pŕs ochutenú ovocím a hríbmi. Príprava známeho chorvátskeho mlinci je jednoduchá: vypracuje sa tenké cesto bez kvasníc, ktoré sa pečie, rozláme na menšie kusy a nakoniec sa preleje masťou z pečeného mäsa.

Suroviny

1 morčacie prsia (800 g)
čierne korenie
2 balíčky mlinci (každý 250 g)
50-100 g masla
100 g sušených sliviek vykôstkovaných
2 jablká
300 g hrozna
200 g malých šampiňónov
50 ml oleja
250 g pancetty
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie prsia pomocou ostrého noža rozrežeme na jeden veľký filet. Zakryjeme potravinárskou fóliou a opatrne naklepeme tĺčikom na mäso. Fólia nám slúži na udržanie celistvosti morčacieho filetu, ktorý by sa inak mohol pri naklepaní pretrhnúť.
  • 2 Morčací filet rovnomerne posypeme jednou lyžicou Podravky. Na ochutený filet poukladáme vopred pripravené mlinci. Mlinci sa najskôr upečú ako chlebová placka, potom ich nalámané ponoríme do vriacej vody. Po zmäknutí mlinci scedíme a poukladáme na filet. Polejeme maslom a do stredu navrch poukladáme slivky a nakrájané jablká. Morčací filet zrolujeme a premiestnime do liatinového hrnca. Na roládu poukladáme dlhé tenké plátky pancetty. Cibuľku nakrájame na štvrtiny a spolu s mesiačikmi jablka, hroznom a šampiňónmi ju naukladáme po bokoch rolády. Pokvapkáme olivovým olejom a približne 40 minút pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C (plynový stupeň 6).
  • 3 Zvyšné mlinci do zmäknutia krátko povaríme, pokvapkáme výpekom z mäsa a premiešame.
  • 4 Morčaciu roládu po dopečení necháme krátko odležať a následne nakrájame na kolieska. Pred podávaním pokvapkáme výpekom a servírujeme na podklade z mlinci, pečeného ovocia a šampiňónov.

Tip

Pokiaľ toto jedlo pripravujete mimo sezónu čerstvého hrozna, môžete ho nahradiť 100 gramami sušených hrozienok alebo fíg.

Malé tajomstvá

Táto morčacia roláda je moderná verzia klasického vianočného jedla – pečenej morky s mlinci. Morčacie prsia sú chudšie, a preto sa zvyknú pri pečení vysušiť, čomu predídete, keď mlinci v roláde poriadne pokvapkáte maslom, čím prsiam dodáte šťavu.

Zdieľať s priateľmi