Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Kurací paprikáš
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Biela ryba s fazuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s kozím syrom
Paštéta z husacej pečene
Bohatá jesenná polievka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Stredomorská frittata
Ružičková polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované kuracie prsia
Chilli con carne
Kuracie mäso so zeleninou
Šalát s pikantným steakom
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ochutená ryža
Kuracie rizoto
Šalát z grilovanej zeleniny
Strukovinové fašírky
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pečená ryba v papieri
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Grilované tofu
Hríbová mrvenička
Sójový šalát s tuniakom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Polievka z fazuľových strukov
Grilované rebierka
Mäsové guľky s omáčkou
Mrkvová polievka
Lahodné pečené zemiaky
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Slepačia polievka s knedličkami
Ražniči z mletého mäsa
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Stredomorský šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Bravčové kotlety so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morčacie rolky s ryžou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Oranžové rizoto
Tabouleh
Plnená pečená cibuľa
Biela ryba s kuskusom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Cesnakové bruskety
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Zapečené špagety s tuniakom
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Fish&Chips v tortille
Opekaná zelenina
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi