Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Hríbová mrvenička

Pečený losos v medovej omáčke
Tabouleh
Mrkvová polievka
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Sladko-kyslé grilované ražniči
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Morčacina s citrónom a oreganom
Stredomorský šalát
Bohatá jesenná polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Fish&Chips v tortille
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie rizoto
Slepačia polievka s knedličkami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Opekaná zelenina
Morčacie rolky s ryžou
Paštéta z husacej pečene
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Ružičková polievka
Biela ryba s fazuľou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Biela ryba s kuskusom
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát s pikantným steakom
Lahodné pečené zemiaky
Oranžové rizoto
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zapečené špagety s tuniakom
Grilované kuracie prsia
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Chilli con carne
Strukovinové fašírky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Bravčové kotlety so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované rebierka
Stredomorská frittata
Pečená ryba v papieri
Kuracie mäso so zeleninou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Kuracie mäso na thajský spôsob
Plnená pečená cibuľa
Ražniči z mletého mäsa
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cesnakové bruskety
Kurací paprikáš
Polievka z fazuľových strukov
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracina s kozím syrom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Ochutená ryža
Sójový šalát s tuniakom
Šalát z grilovanej zeleniny
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Grilované tofu
Viac receptov pre túto náladu

Polievky od starej mamy nám vždy budú pripomínať detstvo. Takouto je aj hríbová mrvenička, po ktorej sa vrátite o pár rokov späť - do bezstarostných čias.

Suroviny

2 hrste sušených hríbov
1 lyžička soli
2 veľké zemiaky
1 veľká cibuľa
5 lyžíc rastlinného oleja
2 lyžíc červenej mletej papriky
2 hrste mrveničky
1 lyžička Podravky ochucovadla
drvená rasca
majorán

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Do hrnca s vodou dáme umyté sušené hríby, osolíme a pridáme rascu. Keď sú hríby mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a uvaríme ich. Cibuľu nakrájame a osmažíme na oleji dozlatista.
  • 2 Pridáme majorán, mletú červenú papriku, podlejeme vodou, zamiešame a vlejeme do hrnca. Nakoniec vysypeme do polievky mrveničku a dovaríme. Pred podávaním pridáme do polievky Podravku ochucovadlo, prípadne dochutíme ešte soľou a krátko povaríme.

Porcia

Podávame s čerstvým chlebom.

Malé tajomstvá

Ak si pripravíte k polievke domácu mrveničku, môžete ju usušiť na utierke a odložiť v zaváraninovom pohári do špajze na neskôr.

Zdieľať s priateľmi