Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kuracie rizoto
Lahodné pečené zemiaky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Paštéta z husacej pečene
Sójový šalát s tuniakom
Polievka z fazuľových strukov
Fish&Chips v tortille
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát s pikantným steakom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Strukovinové fašírky
Chilli con carne
Paradajkové košíčky so pšenom
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie mäso so zeleninou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Zapečené špagety s tuniakom
Mrkvová polievka
Slepačia polievka s knedličkami
Stredomorský šalát
Opekaná zelenina
Sladko-kyslé grilované ražniči
Pečený losos v medovej omáčke
Oranžové rizoto
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Bravčové kotlety so zeleninou
Ražniči z mletého mäsa
Kuracina s kozím syrom
Plnená pečená cibuľa
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Bohatá jesenná polievka
Stredomorská frittata
Biela ryba s fazuľou
Morčacie rolky s ryžou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ochutená ryža
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečená ryba v papieri
Kurací paprikáš
Cesnakové bruskety
Grilované rebierka
Ružičková polievka
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Biela ryba s kuskusom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Grilované tofu
Chutný šalát z opečených zemiakov
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Tabouleh
Hríbová mrvenička
Grilované kuracie prsia
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi