Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Morčacie rolky s ryžou

Polievka z fazuľových strukov
Lahodné pečené zemiaky
Bohatá jesenná polievka
Sladko-kyslé grilované ražniči
Zapečené špagety s tuniakom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Stredomorská frittata
Fish&Chips v tortille
Sójový šalát s tuniakom
Oranžové rizoto
Kurací paprikáš
Kuracie rizoto
Ražniči z mletého mäsa
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Strukovinové fašírky
Ochutená ryža
Grilované tofu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajkové košíčky so pšenom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Slepačia polievka s knedličkami
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Rizoto na španielsky spôsob
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cesnakové bruskety
Grilované kuracie prsia
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Kuracie mäso so zeleninou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Biela ryba s fazuľou
Morčacina s citrónom a oreganom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Plnená pečená cibuľa
Šalát s pikantným steakom
Paštéta z husacej pečene
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Opekaná zelenina
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Šalát z grilovanej zeleniny
Tabouleh
Ružičková polievka
Stredomorský šalát
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Hríbová mrvenička
Strukovinový šalát so zeleninou
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Mrkvová polievka
Mäsové guľky s omáčkou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Kuracie mäso na thajský spôsob
Bravčové kotlety so zeleninou
Pečená ryba v papieri
Kuracina s kozím syrom
Grilované rebierka
Chilli con carne
Viac receptov pre túto náladu

Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí. Ak k tomu pridáte vôňu basmati ryže, o prevoňanú kuchyňu máte postarané!

Suroviny

4 plátky morčacích pŕs
150 g šunky
čerstvý špenát
5 dcl vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
400 g Lagris ryže Basmati
špenát
restovaná cibuľa
drvený cesnak
soľ
pažítka
hrášok na ozdobenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Plátky mäsa naklepeme, okoreníme, obložíme šunkou a špenátom a zvinieme do roliek, ktoré spojíme špajdlou alebo špáradlom a krátko restujeme na oleji.
  • 2 Kocku zeleninového bujónu vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty. Mäso dusíme za občasného podlievania vývarom.
  • 3 Do uvarenej ryže Basmati vmiešame špenát a restovanú cibuľu s cesnakom.

Porcia

Podávame ozdobené hráškom alebo pažítkou.

Malé tajomstvá

Na podlievanie mäsa môžeme miesto vývaru použiť biele víno.

Zdieľať s priateľmi