Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Bohatá jesenná polievka

Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Pečená ryba v papieri
Grilované kuracie prsia
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracie rizoto
Hríbová mrvenička
Kurací paprikáš
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracina s kozím syrom
Strukovinový šalát so zeleninou
Fish&Chips v tortille
Zapečené špagety s tuniakom
Biela ryba s fazuľou
Ochutená ryža
Paštéta z husacej pečene
Cesnakové bruskety
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Sójový šalát s tuniakom
Šalát s pikantným steakom
Ružičková polievka
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Oranžové rizoto
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Stredomorská frittata
Plnená pečená cibuľa
Rizoto na španielsky spôsob
Pečený losos v medovej omáčke
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Ražniči z mletého mäsa
Kuracie mäso na thajský spôsob
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Bravčové kotlety so zeleninou
Stredomorský šalát
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Chilli con carne
Morčacie rolky s ryžou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Tabouleh
Kuracie mäso so zeleninou
Slepačia polievka s knedličkami
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Grilované rebierka
Grilované tofu
Mrkvová polievka
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestoviny na stredomorský spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Lahodné pečené zemiaky
Strukovinové fašírky
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

V jesennom sychravom období máte určite väčšiu chuť na horúce a vynikajúce polievky, ktoré vás zahrejú. Vyskúšajte napríklad túto pripravenú z vareného cíceru, húb a kelu a oslavujte jeseň.

Suroviny

240 g uvareného cíceru Lagris
2 lyžice oleja
100 g cibule
1 mrkva
150 g hríbov
2 strúčiky cesnaku
100 ml Podravka pasírovaných paradajok
2 kocky Podravka hovädzieho bujónu
200 g nakrájaného kelu
1 lyžička kukuričného škrobu
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby35 min

  • 1 Na rozpálenom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu dozlatista a pridáme na plátky nakrájanú mrkvu. Krátko opečieme, pridáme pretlačený cesnak a nakrájané šampiňóny.
  • 2 Prilejeme pasírované paradajky Podravka, trochu vody a privedieme k varu. Varíme približne 10 minút.
  • 3 Pridáme viac vody, hovädzí bujón Podravka, na rezance nakrájaný kel a scedený uvarený cícer. Varíme približne 5 minút, pridáme v malom množstve vody rozmiešaný kukuričný škrob a korenie a soľ podľa chuti.

Tip

Do polievky môžete podľa chuti pridať aj chilli, aby vás poriadne zahriala.

Porcia

Chvíľku povaríme a podávame horúcu bohatú jesennú polievku.

Zdieľať s priateľmi