Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou

Šalát s pikantným steakom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paštéta z husacej pečene
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Polievka z fazuľových strukov
Lahodné pečené zemiaky
Plnená pečená cibuľa
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Strukovinový šalát so zeleninou
Pečená ryba v papieri
Ružičková polievka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Mrkvová polievka
Mäsové guľky s omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Kurací paprikáš
Paradajkové košíčky so pšenom
Hríbová mrvenička
Kuracie mäso so zeleninou
Tabouleh
Chilli con carne
Opekaná zelenina
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracina s kozím syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované kuracie prsia
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Slepačia polievka s knedličkami
Ochutená ryža
Kuracie rizoto
Sladko-kyslé grilované ražniči
Biela ryba s fazuľou
Šalát z grilovanej zeleniny
Bravčové kotlety so zeleninou
Grilované rebierka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ražniči z mletého mäsa
Stredomorská frittata
Chutný šalát z opečených zemiakov
Stredomorský šalát
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Strukovinové fašírky
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Cesnakové bruskety
Morčacie rolky s ryžou
Zapečené špagety s tuniakom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Morčacina s citrónom a oreganom
Sójový šalát s tuniakom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bohatá jesenná polievka
Fish&Chips v tortille
Oranžové rizoto
Grilované tofu
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pečený losos v medovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Tieto jednoduché košíčky z lístkového cesta phyllo plnené zmesou jemnej bielej ryby a zeleniny sa stanú chutnou súčasťou vašej večere na vianočnom posedení.

Suroviny

1 balenie mrazeného lístkového cesta (500 gramov)
1 vaječný žĺtok
100 g cibule
250 g filiet z bielej ryby
100 g švajčiarskeho mangoldu
100 g paradajok
100 g kapie
2 strúčiky cesnaku
1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
30 g hrozienok
4 polievkové lyžice olivového oleja
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Lístkové cesto vyvaľkáme a vykrajovačkami vykrojíme 8 koliesok s priemerom 9 cm. Do štyroch vykrojených koliesok z cesta vykrojíme menšou vykrajovačkou kruh. Na plech položíme 4 plné kolieska a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na ne položíme zvyšné 4 kolieska s vykrojeným stredom. Košíky pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C (plynový stupeň 7) po dobu približne 15 minút.
  • 2 Cibuľu a kapiu nakrájame na kocky. V panvici osmažíme spolu na 2 polievkových lyžiciach olivového oleja. Pridáme pretlačený cesnak, na kocky nakrájané paradajky, hrozienka a jednu lyžicu Podravky. Podľa potreby podlejeme trochou vody a necháme povariť asi 10 až 15 minút alebo do uvarenia. Pridáme nasekaný švajčiarsky mangold a petržlenovú vňať a zamiešame.
  • 3 Rybu nakrájame na pásiky a na panvici osmažíme na zostávajúcom olivovom oleji. Pridáme uvarenú zeleninu a premiešame.
  • 4 Upečené košíčky naplníme zmesou ryby a zeleniny a podávame.

Malé tajomstvá

Cibuľu nakrájame na kolieska a posypeme soľou, aby sme zvýraznili jej sladkú chuť a osmažíme ju do zlata. Chrumkavé cibuľové kolieska vyzerajú a chutia výborne ako súčasť týchto košíčkov plnených rybou a zeleninou.

Zdieľať s priateľmi