Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Paradajkové košíčky so pšenom

Kurací paprikáš
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Šalát s pikantným steakom
Kuracie mäso so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ražniči z mletého mäsa
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Mäsové guľky s omáčkou
Bohatá jesenná polievka
Opekaná zelenina
Grilované tofu
Grilované kuracie prsia
Biela ryba s fazuľou
Pečená ryba v papieri
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Ružičková polievka
Mrkvová polievka
Cesnakové bruskety
Kuracina s kozím syrom
Bravčové kotlety so zeleninou
Kuracie rizoto
Plnená pečená cibuľa
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ochutená ryža
Kuracie mäso na thajský spôsob
Slepačia polievka s knedličkami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Strukovinový šalát so zeleninou
Grilované rebierka
Zapečené špagety s tuniakom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Polievka z fazuľových strukov
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Fish&Chips v tortille
Pečený losos v medovej omáčke
Sladko-kyslé grilované ražniči
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Stredomorský šalát
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Stredomorská frittata
Chilli con carne
Strukovinové fašírky
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Biela ryba s kuskusom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Šalát z grilovanej zeleniny
Morčacina s citrónom a oreganom
Tabouleh
Paštéta z husacej pečene
Hríbová mrvenička
Lahodné pečené zemiaky
Oranžové rizoto
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi