Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Oranžové rizoto

Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paštéta z husacej pečene
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilované kuracie prsia
Strukovinové fašírky
Kurací paprikáš
Plnená pečená cibuľa
Kuracie rizoto
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Polievka z fazuľových strukov
Opekaná zelenina
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s kozím syrom
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Ochutená ryža
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Sójový šalát s tuniakom
Ražniči z mletého mäsa
Biela ryba s fazuľou
Biela ryba s kuskusom
Rizoto na španielsky spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Morčacie rolky s ryžou
Hríbová mrvenička
Chilli con carne
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Pečená ryba v papieri
Slepačia polievka s knedličkami
Šalát s pikantným steakom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Fish&Chips v tortille
Bohatá jesenná polievka
Tabouleh
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Cesnakové bruskety
Lahodné pečené zemiaky
Mäsové guľky s omáčkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Mrkvová polievka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilované tofu
Šalát z grilovanej zeleniny
Stredomorská frittata
Kuracie mäso so zeleninou
Ružičková polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Stredomorský šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Bravčové kotlety so zeleninou
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Grilované rebierka
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto zmiešané s uvarenou tekvicou preliate vínom podávajte s nastrúhaným syrom a granátovým jablkom a vychutnávajte si pôžitok zo skvelej a zaujímavej chuti.

Suroviny

300 g surovej vyčistenej tekvice
1, 1 l vody
2 kocky Podravka zeleninového bujónu
2 lyžice olivového oleja
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
200 g Lagris ryže arborio
100 ml bieleho vína
40 g masla
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
50 g syru Grana Padano
semená granátového jablka

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Z vyčistenej tekvice odrežeme kus a odložíme si ho bokom.
  • 2 Zvyšok tekvice nastrúhame a dáme do vriacej vody.
  • 3 Pridáme Podravka bujón, varíme 10 minút, potom scedíme, ale vodu nevylievame, odložíme si ju bokom.
  • 4 Vo veľkej panvici si na rozpálenom oleji dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
  • 5 Pridáme pretlačený cesnak, Lagris ryžu arborio a pražíme približne 2 minúty.
  • 6 Pridáme uvarenú a scedenú tekvicu, zalejeme vínom, ak je to potrebné pridáme vodu, v ktorej sa varila tekvica a varíme, dokým sa tekutina neodparí.
  • 7 Rizoto podlievame vodou, v ktorej sa varila tekvica, dovtedy, kým nebude ryža mäkká. Vždy však podlejeme iba vtedy, keď sa predtým pridaná tekutina neodparí.
  • 8 Dve minúty po pridaní posledného množstva vody, zložíme rizoto z ohňa, pridáme maslo, zakryjeme a necháme 7 - 8 minút postáť.
  • 9 Tekvicu, ktorú sme si na začiatku odložili bokom, nakrájame na malé kocky a krátko orestujeme na masle.

Tip

Rizoto môžete takisto obohatiť cuketou nakrájanou na tenké plátky.

Porcia

Rizoto ešte v panvici posypeme opraženými tekvicovými kockami, nasekanou petržlenovou vňaťou a poriadne premiešame. Podávame v hlbkokých tanieroch posypané syrom a granátovým jablkom.

Zdieľať s priateľmi