Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Ružičková polievka

Kuracie mäso so zeleninou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Stredomorský šalát
Chilli con carne
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Slepačia polievka s knedličkami
Kuracina s kozím syrom
Opekaná zelenina
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Plnená pečená cibuľa
Strukovinové fašírky
Grilované kuracie prsia
Lahodné pečené zemiaky
Paradajkové košíčky so pšenom
Pečený losos v medovej omáčke
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Bravčové kotlety so zeleninou
Grilované tofu
Sójový šalát s tuniakom
Kuracie rizoto
Sladko-kyslé grilované ražniči
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Bohatá jesenná polievka
Zapečené špagety s tuniakom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilované rebierka
Šalát z grilovanej zeleniny
Mäsové guľky s omáčkou
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kurací paprikáš
Fish&Chips v tortille
Morčacina s citrónom a oreganom
Pečená ryba v papieri
Cesnakové bruskety
Šalát s pikantným steakom
Biela ryba s fazuľou
Strukovinový šalát so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Paštéta z husacej pečene
Chutný šalát z opečených zemiakov
Stredomorská frittata
Polievka z fazuľových strukov
Mrkvová polievka
Hríbová mrvenička
Ochutená ryža
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Oranžové rizoto
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Ražniči z mletého mäsa
Tabouleh
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morčacie rolky s ryžou
Viac receptov pre túto náladu

Už od detstva sa učíme, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobme niečo pre svoje zdravie a pripravme si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

Suroviny

500 g ružičkového kelu
2 mrkvy
1 petržlen
2 zemiaky
3 lyžice ovsených vločiek
1 lyžička rasce
1 lyžica Podravky ochucovadla
soľ
petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby30 min

  • 1 Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
  • 2 Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
  • 3 Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, Podravkou ochucovadlom a ešte 5 minút povaríme.

Porcia

Polievku podávame horúcu.

Malé tajomstvá

Pri varení vkladáme zeleninu až do vriacej vody, pretože vo vriacej vode už nedochádza k oxidácii vitamínov.

Zdieľať s priateľmi