Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Kurací paprikáš
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát z grilovanej zeleniny
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Chilli con carne
Ochutená ryža
Sójový šalát s tuniakom
Pečený losos v medovej omáčke
Plnená pečená cibuľa
Oranžové rizoto
Kuracie mäso na thajský spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Stredomorský šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Grilované rebierka
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Hríbová mrvenička
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Grilované tofu
Kuracie rizoto
Šalát s pikantným steakom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Biela ryba s fazuľou
Rizoto na španielsky spôsob
Mäsové guľky s omáčkou
Pečená ryba v papieri
Bohatá jesenná polievka
Lahodné pečené zemiaky
Stredomorská frittata
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Bravčové kotlety so zeleninou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Strukovinové fašírky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka z fazuľových strukov
Opekaná zelenina
Ražniči z mletého mäsa
Zapečené špagety s tuniakom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Tabouleh
Kuracina s kozím syrom
Slepačia polievka s knedličkami
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cesnakové bruskety
Mrkvová polievka
Paštéta z husacej pečene
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Ružičková polievka
Fish&Chips v tortille
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Kuracie mäso so zeleninou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Grilované kuracie prsia
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi