Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Stredomorský šalát
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Fish&Chips v tortille
Polievka z fazuľových strukov
Kuracina s kozím syrom
Ružičková polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilované kuracie prsia
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát z grilovanej zeleniny
Morčacina s citrónom a oreganom
Pečená ryba v papieri
Hríbová mrvenička
Ochutená ryža
Strukovinové fašírky
Oranžové rizoto
Biela ryba s fazuľou
Lahodné pečené zemiaky
Šalát s pikantným steakom
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Mäsové guľky s omáčkou
Paštéta z husacej pečene
Chilli con carne
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Stredomorská frittata
Mrkvová polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované rebierka
Zapečené špagety s tuniakom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kuracie rizoto
Grilované tofu
Opekaná zelenina
Slepačia polievka s knedličkami
Rizoto na španielsky spôsob
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Biela ryba s kuskusom
Cesnakové bruskety
Strukovinový šalát so zeleninou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Kuracie mäso na thajský spôsob
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kurací paprikáš
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Bravčové kotlety so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Bohatá jesenná polievka
Ražniči z mletého mäsa
Plnená pečená cibuľa
Morčacie rolky s ryžou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Tabouleh
Kuracie mäso so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Šošovica, špenát a tekvica sa perfektne hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

Suroviny

1 kg kuracích stehien
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice Ajvaru pikant Podravka
800 g muškátovej tekvice
60 g šošovice Lagris
200 g mangoldu alebo špenátu
1 čerstvá zelená čili paprička
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky rasce
1/2 lyžičky kurkumy
petržlen
olivový olej
citrónová šťava

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby70 min

  • 1 Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
  • 2 Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
  • 3 Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
  • 4 Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
  • 5 Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  • 6 Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.

Tip

Špenát a šošovicu, ktorá slúži ako príloha, môžete podávať s jogurtom a kuracinu môžete pred podávaním pokvapkať citrónovou šťavou.

Porcia

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.

Zdieľať s priateľmi