Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Mrkvová polievka

Hríbová mrvenička
Ochutená ryža
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kurací paprikáš
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Morčacina s citrónom a oreganom
Cesnakové bruskety
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Šalát z grilovanej zeleniny
Plnená pečená cibuľa
Stredomorská frittata
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Zapečené špagety s tuniakom
Pečená ryba v papieri
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované tofu
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Ražniči z mletého mäsa
Biela ryba s kuskusom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Sójový šalát s tuniakom
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Paštéta z husacej pečene
Grilované rebierka
Oranžové rizoto
Kuracie mäso na thajský spôsob
Slepačia polievka s knedličkami
Šalát s pikantným steakom
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované kuracie prsia
Biela ryba s fazuľou
Morčacie rolky s ryžou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracina s kozím syrom
Chilli con carne
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Stredomorský šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Strukovinové fašírky
Bohatá jesenná polievka
Ružičková polievka
Bravčové kotlety so zeleninou
Fish&Chips v tortille
Tabouleh
Pečený losos v medovej omáčke
Polievka z fazuľových strukov
Lahodné pečené zemiaky
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie mäso so zeleninou
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie rizoto
Viac receptov pre túto náladu

Polievka príjemnej oranžovej farby vás, okrem krásneho vzhľadu, zláka k jej ochutnaniu svojou neodolateľnou vôňou.

Suroviny

3 lyžice olivovéhio oleja
1 1 cibuľa (100 g)
1 červená papríka (200 g)
600 g mrkvy
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
1/2 lyžičky drveného koriandru
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
200 ml Podravka pasírovaných paradajok
soľ
čierne korenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Nakrájanú cibuľu a papriku krátko opražíme na olivovom oleji.
  • 2 Pridáme mrkvu nakrájanú na plátky, cesnak, zázvor, koriander, zeleninový bujón a zalejeme vodou.
  • 3 Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (asi 20 minút).
  • 4 Polievku odstavíme z ohňa a elektronickým mixérom zmixujeme do homogénnej zmesi.
  • 5 Pridáme pasírované paradajky, vodu podľa potreby a privedieme do varu. Ak je potrebné, pridáme soľ a korenie.

Porcia

Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Rovnakým spôsobom si môžeme pripraviť aj tekvicovú polievku. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli.

Zdieľať s priateľmi