Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob

Biela ryba s kuskusom
Kurací paprikáš
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Cesnakové bruskety
Fish&Chips v tortille
Rizoto na španielsky spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilované rebierka
Bravčové kotlety so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Sójový šalát s tuniakom
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Tabouleh
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Mrkvová polievka
Kuracina s kozím syrom
Bohatá jesenná polievka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Zapečené špagety s tuniakom
Mäsové guľky s omáčkou
Pečená ryba v papieri
Kuracie mäso so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paradajkové košíčky so pšenom
Morčacina s citrónom a oreganom
Hríbová mrvenička
Ružičková polievka
Paštéta z husacej pečene
Stredomorský šalát
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie rizoto
Grilované kuracie prsia
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Ražniči z mletého mäsa
Chilli con carne
Opekaná zelenina
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Strukovinové fašírky
Grilované tofu
Ochutená ryža
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Slepačia polievka s knedličkami
Morčacie rolky s ryžou
Biela ryba s fazuľou
Oranžové rizoto
Polievka z fazuľových strukov
Stredomorská frittata
Plnená pečená cibuľa
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Šalát s pikantným steakom
Strukovinový šalát so zeleninou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Objavte chuť Maroka prostredníctvom tohto jednoduchého jedla, pripraveného zo zemiakov podávaných s chutným dressingom zo smotany, majonézy a cesnaku.

Suroviny

800 g skorých zemiakov, stredná veľkosť
400 g mrkvy
1 Podravka na pečené zemiaky
50 ml olivového oleja
75 g plnených olív
1 hrsť petržlenovej vňate
Dressing:
300 g kyslej smotany
80 g majonézy
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice nasekanej koriandrovej vňate
soľ
čierne korenie

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby70 min

  • 1 Očistíme, umyjeme a osušíme zemiaky a následne ich rozkrojíme na polovicu. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Väčšie kusy mrkvy prerežeme horizontálne a na polovicu.
  • 2 Zemiaky a mrkvu vložíme do pekáča, posypeme Podravkou na pečené zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 400 stupňov farenheita/200 °C/plynový stupeň 6 po dobu 50 až 60 minút, kým zelenina nechytí peknú zlatohnedú farbu. Upečené zemiaky a mrkvu preložíme do servírovacej misy, pridáme scedené olivy a nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame.
  • 3 Dressing si pripravíme zmiešaním kyslej smotany, majonézy, prelisovaného cesnaku a nasekanej koriandrovej vňate. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Zemiakový šalát zalejeme dressingom a podávame.

Malé tajomstvá

Zemiaky s vysokým obsahom škrobu sú najvhodnejšie na pečenie. Aby sme zistili, či máme správny typ zemiakov, jeden zemiak nakrájame a ak nôž ostáva pokrytý bielou tekutinou, ide o správny typ.

Zdieľať s priateľmi