Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Slepačia polievka s knedličkami

Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Bravčové kotlety so zeleninou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pečená ryba v papieri
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Šalát s pikantným steakom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Plnená pečená cibuľa
Paštéta z husacej pečene
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Biela ryba s fazuľou
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Biela ryba s kuskusom
Grilované kuracie prsia
Strukovinový šalát so zeleninou
Fish&Chips v tortille
Stredomorská frittata
Pečený losos v medovej omáčke
Morčacie rolky s ryžou
Lahodné pečené zemiaky
Ražniči z mletého mäsa
Kuracie rizoto
Sójový šalát s tuniakom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracina s kozím syrom
Chilli con carne
Tabouleh
Hríbová mrvenička
Paradajkové košíčky so pšenom
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Mrkvová polievka
Ochutená ryža
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kuracie mäso so zeleninou
Opekaná zelenina
Morčacina s citrónom a oreganom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Stredomorský šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kurací paprikáš
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Bohatá jesenná polievka
Cesnakové bruskety
Polievka z fazuľových strukov
Ružičková polievka
Mäsové guľky s omáčkou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Oranžové rizoto
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilované rebierka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Grilované tofu
Strukovinové fašírky
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Viac receptov pre túto náladu

Slepačia polievka s jemnými knedličkami vás príjemne osvieži za každého počasia.

Suroviny

500 g kuracieho mäsa (biele mäso bez kože)
4 lyžice oleja
200 g cibule
200 g mrkvy
200 g koreňového zeleru
100 g petržlenu
1 l vody
2 kocky Podravka Natur slepačieho bujónu
200 g konzervovaného hrachu
Knedličky:
2 vajcia
100 g hladkej múky
štipka soli
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.
  • 2 Na zahriatom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, až kým nezmäkne. Pridáme mäso a všetko spolu krátko opražíme.
  • 3 Zalejeme vodou a privedieme k varu. Keď voda zovrie, pridáme kocky Natur bujónu a zakryté varíme na miernom ohni približne 30 minút.
  • 4 Vajcia zmiešame s múkou, soľou, petržlenom a všetko spolu vidličkou poriadne premiešame.
  • 5 Do variacej sa polievky dáme knedličky a varíme ešte približne 10 minút.
  • 6 Nakoniec do polievky pridáme scedený hrach.

Tip

Knedličky dávajte do polievky tak, že lyžičku, na ktorej máte cesto vložte aj s cestom do polievky. Lyžička sa zahreje a cesto sa odlepí od lyžičky.

Zdieľať s priateľmi