Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Sójový šalát s tuniakom

Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pečený losos v medovej omáčke
Tabouleh
Kuracie mäso na thajský spôsob
Chilli con carne
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Biela ryba s fazuľou
Grilované rebierka
Strukovinový šalát so zeleninou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Stredomorská frittata
Kuracie mäso so zeleninou
Bravčové kotlety so zeleninou
Cesnakové bruskety
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pečená ryba v papieri
Kuracina s kozím syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Plnená pečená cibuľa
Biela ryba s kuskusom
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie rizoto
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Šalát s pikantným steakom
Lahodné pečené zemiaky
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Stredomorský šalát
Ochutená ryža
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Strukovinové fašírky
Slepačia polievka s knedličkami
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Mrkvová polievka
Zapečené špagety s tuniakom
Polievka z fazuľových strukov
Ružičková polievka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Grilované tofu
Oranžové rizoto
Fish&Chips v tortille
Kurací paprikáš
Ražniči z mletého mäsa
Paradajkové košíčky so pšenom
Grilované kuracie prsia
Opekaná zelenina
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Hríbová mrvenička
Paštéta z husacej pečene
Cestoviny na stredomorský spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho sójového šalátu.

Suroviny

100 g Lagris sóje
1 ks hlávkového šalátu
1 ks šalotky nakrájanej na kolieska
250 g cherry paradajok
100 g rukoly
1 ks Eva tuniaka v olivovom oleji
100 g čiernych olív bez kôstky, pokrájaných na kolieska
4 PL panenského olivového oleja
Podravka na šalát
citrónová šťava z jedného citróna
soľ
čerstvý tymián na ozdobenie

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Sóju cez noc namočíme do väčšieho množstva vody a následne ju uvaríme do mäkka. Solíme podľa chuti tesne pred zmäknutím. Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cherry paradajky pokrájame na mesiačiky a rukolu necháme celú.
  • 2 Túto zmes zeleniny preložíme do veľkej misy, ochutíme soľou, Podravkou na šalát a pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
  • 3 Šalát rozdelíme do hlbokých tanierov.Šalotku, uvarenú sóju, tuniak v olivovom oleji spolu s nálevom a nakrájané olivy vidličkou opatrne premiešame v miske.

Porcia

Zmes pomocou dvoch lyžíc alebo naberačky rozdelíme do tanierov so šalátom a podávame.

Malé tajomstvá

Sója je prirodzene bezlepková, obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov.

Zdieľať s priateľmi